Aanklager betaald voetbal gaat in beroep tegen seponeren rode kaart Sandler

Scheidsrechter Rob Dieperink gaf tijdens de wedstrijd op 8 februari een directe rode kaart en kende een strafschop toe aan Feyenoord. Twee dagen later werd bekend dat de tuchtcommissie het niet bewezen achtte dat Sandler 'bewust op onreglementaire wijze een doelpunt voorkwam'. De aanklager is het daar niet mee eens en gaat in beroep tegen het seponeren van de rode kaart. Het komt vrijwel nooit voor dat de aanklager tegen een besluit van de tuchtcommissie ingaat.

Het bekerduel in Rotterdam, dat Feyenoord na strafschoppen won, kende enkele overeenkomsten met het competitieduel twee weken daarvoor, toen NEC eveneens rood kreeg. Destijds zag Ivan Márquez zijn rode kaart teruggedraaid worden door de KNVB. De verdediger werd vlak voor rust van het veld gestuurd, nadat hij Feyenoord-spits Santiago Giménez na een versnelling vastpakte in het strafschopgebied. Met behulp van de VAR kende scheidsrechter Edwin van de Graaf een rode kaart toe, die een dag later werd teruggedraaid.

Na het seponeren van de rode kaart van Sandler kon trainer Rogier Meijer hem gewoon opstellen in de daaropvolgende competitiewedstrijd tegen SC Cambuur. Sandler kwam die wedstrijd negentig minuten in actie, net als in de wedstrijd bij Excelsior (1-4 winst) daarna. De centrumverdediger is een belangrijke kracht voor de Nijmegenaren en deed zaterdag nog ruim zeventig minuten mee in de gewonnen wedstrijd tegen FC Volendam (3-0). Bovendien leverde hij die wedstrijd een assist af.