Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Aanklager stelt onderzoek in naar discriminerende uitingen Vitesse-fans

Laatste update:

De KNVB werd onder meer getipt over een spandoek met de letters 'JHK', wat zou staan voor 'Joden Hebben Kanker'. Dat zou refereren aan de medische diagnose bij Johan Cruijff, bij wie afgelopen week longkanker werd geconstateerd. Fans van de club spreken dat overigens tegen: zij beweren dat de afkorting staat voor 'Jongeren Harde Kern'. Ook zouden er antisemitische liederen ten gehore zijn gebracht.

Algemeen directeur Joost de Wit komt namens Vitesse alvast met een reactie. "Zoals eerder aangegeven doen we er alles aan om individuen met verkeerde intenties buiten de deur te houden. Gelukkig hebben de supporters zich de afgelopen jaren talloze keren op positieve wijze gemanifesteerd, wat volgens ons de standaard moet zijn. Neemt niet weg dat we elk mogelijk incident proberen te voorkomen", stelt hij in een officiële verklaring.

Naast Vitesse moeten ook Roda JC en FC Twente vrezen voor sancties van de aanklager. Roda vanwege fans die tijdens het duel met Excelsior voorwerpen op het veld gooiden. Daarbij werd onder meer Nigel Hasselbaink geraakt. FC Twente ligt onder de loep omdat er door het publiek vuurwerk werd afgestoken tijdens het competitieduel met PSV.

Meer nieuws

Turkse titelstrijd nagenoeg beslist na nieuw puntenverlies Fenerbahçe
1
Noa Lang start zeer controversieel liedje op podium, maar Luuk de Jong grijpt in
53
Live meepraten in de Premier League: Crystal Palace - Manchester United
4
Koopmeiners heeft geen basisplek nodig om goud waard te zijn voor Atalanta
0
Liveblog huldiging PSV: Selectie op bordes, Stadhuisplein uitzinnig van vreugde
38
'Bayern München schakelt definitief door naar Erik ten Hag'
35

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties