Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Aartsrivalen vervelen publiek in gedevalueerde burenruzie

Laatste update:

Op 20 november 2002 won het Nederlands elftal voor het laatst een interland van Duitsland: dankzij doelpunten van Patrick Kluivert, Jerrel Hasselbaink van Ruud van Nistelrooij werd het 1-3 voor het Nederlands elftal. In de vier wedstrijden daarna werd het twee keer gelijk en gingen er twee duels verloren, dus het zou wel weer een keer tijd worden voor een overwinning op de aartsrivaal. Nederland (met Kenneth Vermeer als debutant onder de lat en Dirk Kuyt verrassend in de punt van de aanval) maakte er echter geen sprankelende openingsfase van. Omdat de Duitsers dat ook niet deden keken de toeschouwers naar een gezapige burenruzie.

De eerste kans had wellicht voor Arjen Robben kunnen zijn, ware het niet dat Ruben Schaken zijn collega-vleugelspeler oversloeg en de bal wat te diep gaf op Kuyt. De aanvoerder kon de bal vanuit een moeilijke hoek geen kracht meer meegeven. Aan de andere kant vielen er grote kansen te noteren voor Mario Götze en Lewis Holtby. Eerstgenoemde werd van scoren af gehouden door Vermeer en John Heitinga, terwijl de tweede een vrije schietkans van een meter of elf om zeep geholpen zag worden door diezelfde Heitinga.

Duitsland kreeg sowieso de meeste mogelijkheden in het eerste bedrijf. Reus schoot via de buitenkant van de paal naast, Nigel de Jong tikte de bal net voor de voeten van diezelfde Reus weg en een paar seconden voor het rustsignaal kreeg Ilkay Gündogan de beste kans van de Duitsers. De middenvelder van Borussia Dortmund een afgeslagen bal vrij inschieten, maar niet voor het eerst werd de inzet geblokkeerd door Heitinga. Oranje kreeg zijn beste kans via Robben, na een dik halfuur. De vleugelspeler werd randje buitenspel weggestuurd door Ibrahim Afellay, omspeelde doelman Manuel Neuer maar gleed uit en schoot de bal al struikelend naast.

Bondscoach Louis van Gaal voerde in de rust drie wissels door: Stefan de Vrij kwam voor Heitinga, Daryl Janmaat kwam Ricardo van Rhijn vervangen en Eljero Elia werd ingezet op de plaats van Robben. Even later mocht ook Vitessenaar Marco van Ginkel zijn debuut maken. Het duel werd er hoe dan ook niet interessanter op; het publiek in de ArenA begon voorzichtig te fluiten en ging pas vanaf een kwartier voor tijd weer op de banken staan. Invaller Janmaat zocht na een vlugge combinatie met Kuyt de korte hoek, en zag dat Neuer de bal met moeite tot corner verwerkte. Even later schoot collega-invaller Elia over toen verdediger Per Mertesacker achteruit bleef lopen en kreeg De Jong zijn bal niet goed op zijn hoofd na een hoekschop, doelpunten was de wedstrijd niet waard.

-

Meer nieuws

De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
1
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
92
Sneijder loopt helemaal leeg: 'Real-onwaardig, hij kan echt niet op dit niveau'
11
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
Ipswich Town met één been in de Premier League na overwinning op Coventry City
6
Bayern en Real houden elkaar in evenwicht in heerlijk voetbalgevecht
127

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties