Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Absurd moment benadeelt Ajax: 'NOS liet het uit de samenvatting, bespottelijk'

Laatste update:

De tamelijk bizarre situatie ontstond toen Go Ahead-keeper Noppert de bal klaarlegde voor een doeltrap en een kort tikje opzij gaf richting Nauber. De pass was echter niet goed en de Duitse verdediger kwam na zijn moeizame aanname meteen onder grote druk van Sébastien Haller en Dusan Tadic. Nauber loste het op door de bal pardoes in zijn handen te pakken en klaar te leggen voor een nieuwe doeltrap. Ondanks felle protesten van Haller en Tadic lieten Kamphuis en Bas Nijhuis, de VAR van dienst, het toe.

Verweij begrijpt daar helemaal niets van. "Ik vond het chic van Ten Hag dat hij er niet te lang over wilde klagen, maar het was een absurd moment", aldus de journalist. "De verdediger ziet Tadic en Haller aankomen en pakt de bal in zijn handen. Dit zie je bij de pupillen als een spelertje wordt opgejaagd. Ik vind het wel heel kwalijk", aldus Verweij, die daarmee doelt op de arbitrage.

"Jochem Kamphuis kan dit niveau niet aan. Als je de spelers spreekt, zeggen ze dat er een volkomen overspannen man op het veld staat. Helemaal in paniek en de angst in zijn ogen. De KNVB moet hem dit soort wedstrijden gewoon niet meer geven." Kamphuis had de situatie niet waargenomen, omdat de scheidsrechter op dat moment in looppas was richting de middellijn. De scheidsrechter riep vervolgens echter niet de hulp in van de VAR, maar zei: "Doorvoetballen, de keeper struikelde." Vreemd, vindt ook Verweij. "Want daar was absoluut geen sprake van."

Doordat Nauber snel een nieuwe doeltrap mocht nemen, ontnam de arbiter zichzelf ook de kans op hulp van de VAR. "Nijhuis kreeg helemaal geen tijd om de situatie te bekijken", weet Verweij. En dus is Ajax volgens hem benadeeld. "Als je ooit een honderd procent penalty hebt gehad... Het zegt niet dat Ajax die wedstrijd alsnog had gewonnen, maar het had het wel een stukje makkelijker gemaakt. Ajax heeft wat dat betreft wel reden tot klagen." Verweij haalt tot slot uit naar de NOS. "Er gebeurt een hoop in zo'n duel, maar dat de NOS zo'n moment niet in de samenvatting heeft, dat vind ik echt bespottelijk."

Was het een penalty voor Ajax?

Meer nieuws

Vermoedelijke opstelling PSV: Luuk de Jong op jacht naar topscorerstitel
4
Hoe Galatasaray en Fenerbahçe ooit bijna één club werden
2
FC Nantes-aanvaller weigert te spelen vanwege anti-homofobie-boodschap op shirt
0
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
10
Vermoedelijke opstelling Ajax: Steven Berghuis keert terug in de basiself
7
Real Madrid bereikt principeakkoord met Modric en nadert deal met ander icoon
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties