AC Milan begint slecht aan Serie A en wacht op return tegen PSV

AC Milan trok in eerste instantie fel van leer in Stadio Marc Antonio Bentegodi en Riccardo Montolivo en Mario Balotelli probeerden het beiden vroeg: de middenvelder mikte van afstand te hoog en Super Mario zag hoe doelman Rafael zijn schot goed pakte. Binnen het kwartier stond het alsnog 0-1: Balotelli bediende Poli met een heerlijke steekpass en de debutant rondde het goed en beheerst af met een schot in de rechter benedenhoek. Binnen een kwartier stond het echter weer gelijk in Verona.

Toni fleurde zijn eerste wedstrijd in dienst van Hellas op met een rake kopbal: Kevin Constant dekte hem niet goed genoeg bij een hoekschop en bij de tweede paal zette de geroutineerde spits het hoofd tegen de indraaiende bal (1-1). Nog voor de gelijkmaker viel, had Balotelli bijna op schitterende wijze voor de 2-0 gezorgd. De spits zag een harde vrije trap maar net over de lat scheren: zes minuten liet tekende Toni aan de overkant voor een doelpunt. De goal gaf Hellas vertrouwen.

Toni kreeg tien minuten voor rust wat ruimte en probeerde Christian Abbiati wederom te verschalken, maar de ervaren doelman redde goed en hield Tonigol zo van een tweede treffer af. In de tweede helft kwam Abbiati er na een paar minuten nog eens aan te pas om een goede kopbal van Hellas af te weren: dit keer bleek de kale goalie een te grote sta-in-de-weg voor Bosko Jankovic. Kort daarop was hij echter alsnog kansloos op een schot van Toni, die profiteerde van slecht verdedigen en de 2-1 binnen kopte uit een pass van Jankovic.

Massimiliano Allegri haalde na ruim een uur zijn spitsenduo naar de kant: Stephan El Shaarawy en de onzichtbare M'Baye Niang gingen eruit voor Urby Emanuelson en Andrea Petagna. Het sorteerde niet het effect waarop de trainer van Milan hoopte. De bezoekers hadden pech dat Giampaolo Calvarese een overtreding van Domenico Maietta op Balotelli niet bestrafte met een penalty, en dat niemand bij een voorzet van Robinho kwam bij een latere aanval. De 2-1 voor Hellas bleef staan: Milan zal het beter moeten doen in de tweede ontmoeting met PSV.