AC Milan dankt topscorer en rode aanvoerder voor unicum op Sicilië

Milan-trainer Massimiliano Allegri koos ervoor te beginnen met Nigel de Jong in de basiself en Urby Emanuelson op de bank; laatstgenoemde mocht na dik een uur wel als eerste invallen en pakte zo dus weer zijn minuten mee. Een beslissende rol in de wedstrijd nam hij niet op zich, dat was voorbehouden aan El Shaarawy en Boateng. Il Faraone, bezig aan een uitmuntend Serie A-seizoen, brak in de tweede helft de score open op Sicilië. Het was enkele minuten nadat Pablo Barrientos met zijn tweede geel was ingerukt (overtreding op Antonio Nocerino), toen El Shaarawy toesloeg.

In schijnbare buitenspelpositie rondde hij af nadat Robinho een voorzet van Boateng ook aanraakte. Met zijn elfde goal in vijftien wedstrijden trok hij de wedstrijd in evenwicht: al na tien minuten had Nicola Legrottaglie het bal geopend door uit een hoekschop van Francesco Lodi hard en zuiver raak te koppen tegen zijn oude club. El Shaarawy's gelijkmaker gaf i Rossoneri moed tot meer. En dat kwam er ook, razendsnel zelfs. Boateng zag een gaatje en nam Mariano Andújar onder vuur.

De Argentijnse keeper kon slechts kijken naar de inzet van de middenvelder en kreeg zo voor de tweede keer in slechts vier minuten tijd een tegentreffer. Snel daarop kreeg Boateng de aanvoerdersband uit handen van Riccardo Montolivo, die eraf ging voor Emanuelson. De ex-Ajacied legde niet lang na zijn komst een hoekschop panklaar voor Robinho, maar de Braziliaan faalde opzichtig. Wat nog restte was een nieuwe gemiste kans op een derde Milanese, een rode kaart voor Boateng na een stomme overtreding en een laatste fase met tien tegen tien. Daarin etaleerde El Shaarawy weer zijn klasse met de prachtige en verdiende 1-3.