AC Milan morst weer maar is koppositie niet kwijt aan Internazionale

Er leek lange tijd niets aan de hand te zijn voor AC Milan op eigen veld. Na bijna een halfuur spelen was daar ook de zo gewenste 1-0 voorsprong voor het elftal van trainer Stefano Pioli. Sandro Tonali wist Rafael Leão te bereiken met een bekeken pass in het strafschopgebied van Udinese. De Portugese aanvaller nam de bal links van het doel aan, om zichzelf vervolgens in een kansrijke positie te manoeuvreren. De uitblinker van AC Milan liet doelman Marco Silvestri vervolgens kansloos met een geplaatste bal in de verre hoek: 1-0. Doelman nummer acht van dit Serie A-seizoen van de aanvaller in Italiaanse dienst.

In de 34ste minuut dacht Junior Messias de 2-0 te maken voor AC Milan, maar de vleugelaanvaller werd net op tijd gestuit door de alerte Rodrigo Becão. Udinese kwam na rust beter in de wedstrijd en Tolgay Arslan gaf na een uur spelen een waarschuwing af met een schot dat net naast het doel van de thuisploeg vloog. Kort daarna werden Messias en Olivier Giroud afgelost door Ante Rebic en Alexis Saelemaekers. In minuut 66 kwam de gelijkmaker er alsnog voor Udinese. Via een verre omhoog, een kopduel en een omhaal kwam de bal vlak voor het doel van AC Milan terecht bij de ingevallen Destiny Udogie, die wel raad wist met het buitenkansje: 1-1. Doelman Mike Maignan probeerde uit alle macht zijn doel schoon te houden, maar slaagde niet in die missie.

Leão was in de 75ste minuut dicht bij een hernieuwde voorsprong voor AC Milan na een lobje over Silvestri. Pablo Marí was echter op tijd terug om de bal weg te werken. Gerard Deulofeu had Udinese, met een basisplaats voor Marvin Zeegelaar op de linkerflank, in de 93ste minuut nog de volle buit kunnen bezorgen in het San Siro. Maignan werd niet opnieuw gepasseerd, want de doelman had een uitstekende redding in petto. Korte tijd later klonk het laatste fluitsignaal en was duidelijk dat AC Milan dure punten had gemorst in de strijd om de scudetto in de Serie A.

Genoa - Internazionale 0-0
De bezoekers hadden met name in de beginfase enkele goede kansen om de score te openen. Ivan Perisic en Hakan Calhanoglu faalden echter in kansrijke positie. Na een kwartier spelen werd een slimme kopbal van Edin Dzeko uit het doel gehouden door doelman Salvatore Sirigu. De als rechtermiddenvelder opererende Denzel Dumfries zag een schot over het doel verdwijnen in minuut 33, na goed voorbereidend werk van Dzeko. In de slotfase van de enigszins eenzijdige eerste helft lieten opnieuw Perisic en Calhanoglu grote kansen onbenut om eindelijk de score te opnenen.

Inter kende weinig geluk vrijdagavond, want na ruim een uur spelen teisterde Danilo D'Ambrosio de lat met een harde kopbal. Kort daarna was Calhanoglu weer eens dicht bij de 0-1, ditmaal met een vrije trap die net naast ging. Met nog achttien minuten op de klok werd Alexis Sánchez gestuit door Sirigu. Daarna was het tijd voor een dubbele wissel: Sánchez en Calhanoglu werden afgelost door Lautaro Martínez en Arturo Vidal. Zeven minuten voor tijd moesten Perisic en Nicolò Barella plaatsmaken voor Federico Dimarco en Matías Vecino. De wissels brachten Inter desondanks niet de zo begeerde zege in de strijd om de landstitel in de Serie A, ondanks de vijf minuten aan blessuretijd.