Achtervolger Anderlecht ontsnapt aan puntenverlies, minicrisis voor Been

Zulte-Waregem - OH Leuven 2-1
Zulte-Waregem presteert fantastisch in België. De club van trainer Francky Dury gaat goed mee in het spoor van koploper Anderlecht en noteerde ook woensdag tegen Leuven drie punten. Goed was het niet wat er te zien was in het Regenboogstadion, maar Zulte (met in Thorgan Hazard de broer van Eden Hazard in de basis) scoorde na zeventig minuten de 1-0. Een schuiver van Mbaye Leye werd binnengetikt door Habib Habibou. Leuven leek er in de slotfase niet meer in te geloven, maar invaller Chuka zette vlak na zijn entree toch de gelijkmaker op het bord. Puntenverlies dreigde voor Zulte; dat werd vlak voor het eindsignaal voorkomen door de tweede van Habibou.

Waasland-Beveren - Racing Genk 1-1
Wat moet Been toch zonder zijn aanvalsleider Jelle Vossen? De teller van de spits stond al op twaalf en tijdens de feestdagen maakte hij tegen Waasland-Beveren nummer dertien. Een schot van Julien Gorius (die in de beginfase ook al de paal had geraakt) werd nog afgeweerd, maar Vossen trof in de rebound wel doel. Hoewel Genk de betere partij was werd de stand na de pauze toch gelijk getrokken: Barak Badash scoorde met een bekeken schot. Been bracht Glynor Plet het veld in om voor de winnende te zorgen, maar dat deed hij niet. Waasland-Beveren (met ex-NEC'er Bas Sibum in de basis) was zelfs de bovenliggende partij, hoewel het slotoffensief van Genk nog bijna een doelpunt opleverde.

Lokeren - Cercle Brugge 3-0
De bezoekers uit Brugge speelden een matige eerste helft en liepen vanaf de achtste minuut achter de feiten aan. Bram Verbist keerde een inzet van Hamdi Harbaoui, maar de rebound was voor Mijat Maric: 1-0. Ondanks de achterstand meldde het team van Foeke Booy zich voor rust nauwelijks in het doelgebied van Lokeren. Na rust speelde juist de thuisploeg met vuur, maar in de slotfase maakte Harbaoui de bevrijdende 2-0. Een vrije trap van Milos Maric werd door Cercle weifelend ontvangen en de aanvaller profiteerde. Nill de Pauw zorgde in extremis voor de 3-0. Door de nederlaag wordt het steeds lastiger voor Cercle om van de laatste plaats af te komen.

KV Mechelen - AA Gent 1-0
Het team van Harm van Veldhoven ging in de rust verdiend aan de leiding, maar een 2-0 tussenstand had zeker niet misstaan. KV Mechelen kwam in de eerste helft echter niet verder dan één doelpunt, mede dankzij doelman Sergio Padt. David Destorme stifte de bal in de dertiende minuut over de Gentse defensie en zodoende kon Nicklas Pedersen de bal bij de tweede paal ongehinderd in het doel schuiven: 1-0. In het tweede bedrijf was KV Mechelen zeer oppermachtig, maar blonken de spelers van de thuisploeg wederom uit in het missen van kansen. Door de zege nestelt het team van Van Veldhoven zich in de subtop van de Jupiler Pro League.