Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Acuut en groot probleem dreigt voor Vitesse door 'bom onder overname'

Laatste update:

Coley Parry van de Common Group werd vlak voor Cocu's aanstelling bij Vitesse gepresenteerd als beoogde nieuwe eigenaar. Veertien maanden later is er echter nog altijd geen goedkeuring van de KNVB voor de overname.

Het forensisch accountantsbureau Integis, dat door de licentiecommissie is ingehuurd om onderzoek te doen naar zowel het verleden van Vitesse onder de eerdere Russische eigenaren als de financiële achtergrond van de Common Group van Parry, is met dat tweede deel van de onderzoeksopdracht vastgelopen, melden goed ingevoerde bronnen aan De Telegraaf.

"Integis heeft moeten concluderen dat Parry de informatie-verplichting die nodig is voor de forensisch accountants om tot een afgewogen oordeel te komen over de financiële achtergrond van Common Group en de investeerders die daarachter schuil gaan onvoldoende heeft waargemaakt. Op basis van het materiaal dat er ligt, kan Integis op dit moment niet tot een eindoordeel komen", schrijft de ochtendkrant.

Het lijkt steeds onwaarschijnlijker te worden dat de overname van Vitesse door de Common Group nog wordt goedgekeurd door de licentiecommissie van de KNVB. Het is vooralsnog niet bekend of Parry een nieuwe kans krijgt om de gevraagde informatie vrij te geven.

Als de overname door de Common Group geen doorgang kan vinden, kampt Vitesse met een enorm probleem. De club gaf al veel geld uit dat pas beschikbaar wordt als de overname door Coley Parry rondkomt. De Amerikaanse zakenman heeft zo'n vijftien tot twintig miljoen euro beschikbaar gesteld. Dit zou bij een streep door de overname worden omgezet in leningen met een naar verluidt stevige rente.

Volgens De Telegraaf ligt het niet voor de hand dat Parry dan nog het bedrag gaat bijleggen dat nodig is om het seizoen uit te spelen. In dat geval ontstaat er een financieel gat en moet Vitesse gewilde spelers, zoals Million Manhoef, verkopen óf bij vermogende supporters met hart voor de club geld ophalen. Algemeen directeur ad-interim Peter Rovers en RvC-commissaris Peter van Bussel waren maandagavond niet bereikbaar voor commentaar aan de krant.

Niet ondertekende jaarrekening
Trainer Cocu stapte afgelopen zaterdag op na de 1-3 thuisnederlaag tegen sc Heerenveen. Met acht punten uit de eerste twaalf speelrondes is Vitesse hekkensluiter van de Eredivisie. Het slepende overnameproces is niet het enige probleem voor de Arnhemmers. BDO, de accountant van Vitesse weigert namelijk om de jaarrekening over het seizoen 2022/23 goed te keuren, zo meldden onder meer het Algemeen Dagblad en De Telegraaf. BDO zet zijn vraagtekens bij de continuïteit van de club en dat kan verregaande gevolgen hebben.

De jaarrekening had voor 1 oktober ingeleverd moeten zijn bij de KNVB door Vitesse, maar de club heeft de bond om uitstel gevraagd. Vorig jaar deed de club hetzelfde, wat destijds leidde tot een boete van 20.000 euro. Als er geen goedgekeurde jaarrekening ingediend wordt, kan de licentiecommissie besluiten om een nieuwe boete te geven of zelfs punten in mindering te brengen.

Meer nieuws

Vermoedelijke opstelling PSV: Luuk de Jong op jacht naar topscorerstitel
4
Hoe Galatasaray en Fenerbahçe ooit bijna één club werden
2
FC Nantes-aanvaller weigert te spelen vanwege anti-homofobie-boodschap op shirt
0
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
10
Vermoedelijke opstelling Ajax: Steven Berghuis keert terug in de basiself
7
Real Madrid bereikt principeakkoord met Modric en nadert deal met ander icoon
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties