Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

AD doet onderzoek: 'Bij PSV meer fouten van arbiters dan bij Ajax'

Laatste update:

In de voorgaande seizoenen werd bij identieke onderzoeken ook min of meer 39,4 procent gehaald. Bij wedstrijden van PSV maakten scheidsrechters meer fouten (26) dan bij wedstrijden van Ajax (12), maar de landskampioen had absoluut gezien de scheidsrechter iets meer tegen dan mee; 15 keer tegen, 11 werd PSV bevoordeeld. Bij Ajax was het andersom: 5 keer tegen, 7 keer mee.

Op basis van een rekenmodel gebaseerd op kansberekening probeerde het Algemeen Dagblad de fouten van de scheidsrechter te corrigeren. Een fout bij een 3-0 stand is immers minder van invloed dan bij een gelijke stand. Het dagblad komt tot de conclusie dat Ajax vooral in de laatste speelrondes van het seizoen de scheidsrechter veel mee heeft gehad. Over een heel seizoen had Ajax niet 82 punten, maar 80,48 punten verdiend. PSV profiteerde over een heel seizoen echter ook van scheidsrechterlijke dwalingen, vooral in de eerste seizoenshelft. In het rekenmodel komt PSV uit op 81,03 punten, nog steeds goed voor een eerste plaats.

Het dagblad benadrukt dat het onderzoek niet bedoeld is om de scheidsrechters nog verder in het verdomhoekje te duwen. "Zolang ze niet worden ondersteund door technische hulpmiddelen zullen ze fouten blijven maken", zo klinkt het.

Meer nieuws

Erik ten Hag in beeld als opvolger van Thomas Tuchel bij Bayern München
2
Johan Bakayoko maakt supporters van Feyenoord warm met lofzang over speler
3
Gehele Italiaanse top staat in de rij voor Nederlander: 'Een groot kampioen'
16
Journalist doet opmerkelijke bewering: 'Marino Pusic kleineerde Mats Wieffer'
29
'Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder'
18
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
18

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties