Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

AD onthult wie naast Knutsen topkandidaat bij Ajax was vóór aanstelling Steijn

Laatste update:

Toenmalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat werd meteen belast met een zware taak. Na het sportieve rampseizoen moest hij de selectie transformeren én een nieuwe hoofdtrainer aanstellen.

Ten doelen van dat eerste strikte hij maar liefst twaalf spelers en spendeerde hij ruim honderd miljoen euro om de selectie van impulsen te voorzien. Geen van allen maken momenteel een onuitwisbare indruk in de Johan Cruijff ArenA.

Maar misschien wel zijn belangrijkste aanstelling liep al helemaal verkeerd af. Mislintat koos er uiteindelijk voor om Maurice Steijn voor de groep te zetten. Maar dat was niet zijn eerste keus, zo schrijft het AD in een reconstructie.

Kjetil Knutsen was namelijk de gedroomde kandidaat van de Duitse directeur. Maar daar was in Amsterdam niet genoeg draagvlak voor. "Ook rond hem klinken intern twijfels: kan een coach van een kleine club als Bodø/Glimt onder de grote druk in Amsterdam werken?"

"Wordt Ajax dan niet veel te veel in handen gelegd van mensen die de Nederlandse competitie amper kennen: een onbekende Duitser én een onbekende Noor?" Naast Knutsen overwoog Mislintat Bosz te tekenen, maar ook dat werd hem niet.

Seoane
Mislintat had echter ook nog een andere naam in het hoofd, weet het dagblad: Seoane. De Zwitserse oefenmeester was eerder actief bij Young Boys en Bayer Leverkusen en staat tegenwoordig voor de groep bij Borussia Mönchengladbach.

"Mislintat zag hem als jonge trainer succes boeken bij Young Boys en kent hem nog van Bayer Leverkusen. Ondanks uitgebreide gesprekken geldt ook voor Seoane: het draagvlak is dun. Bij Ajax wordt nóg een buitenlander als een groot risico beschouwd."

Steijn
Uiteindelijk komt Mislintat dus uit bij Steijn. "Mislintat vraagt alle beschikbare data op over Steijn: schuilt in hem wellicht een typische overperformer? Bij kleine clubs als ADO Den Haag, VVV-Venlo en Sparta heeft hij er méér uitgehaald dan er feitelijk in zat", bewijst de data.

En dus maakt Mislintat een optelsom. De Hagenees maakt een goede indruk in de gesprekken, zijn naam lekt niet naar de media, hij is een overperformer en zou een 'potentieel ideaal tandem' kunnen vormen met Hedwiges Maduro.

En bovendien: "Door een trainer met weinig status aan te stellen, hoeft Mislintat niet zo bang te zijn dat Steijn hem voor de voeten zal lopen bij de samenstelling van de selectie. Iemand als Bosz zou zélf eisen stellen. Steijn is al dolblij dat hij trainer van Ajax mag zijn."

Uiteindelijk werd Steijn - pas ná het ontslag van Mislintat - na het verloren duel met FC Utrecht (4-3) op straat gezet. De oefenmeester stond zelfs even op de achttiende plek met de Amsterdammers.

Meer nieuws

Arne Slot komt met eerste reactie na aankondiging transfer naar Liverpool
4
Babangida laat in videoboodschap van zich horen na mooie actie Vitesse en Ajax
1
'Naar Ajax? Ik zou het nooit doen als ik hem was. Dat gekkenhuis...'
12
Slot verlaat Feyenoord voor Liverpool en wordt duurste Nederlandse trainer
18
VZ Team van de Week: Feyenoord hofleverancier na afscheidswedstrijd Arne Slot
8
Argentinië maakt voorselectie Copa América bekend: wel Rulli, geen Benítez
21

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties