Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Adeyemi zet de turbo aan en bezorgt Dortmund zege met geweldige solo

Laatste update:

Haller speelde voor het eerst sinds zijn vertrek bij Ajax en de diagnose teelbalkanker weer in de Champions League. De aanvalsleider werd in de rug gesteund door onder meer Julian Brandt, Jude Bellingham en de dus trefzekere Adeyemi. Donyell Malen zat andermaal op de bank bij de Duitse Champions League-deelnemer, net als Marco Reus. Aan de kant van Chelsea was er wederom een basisplaats voor Ziyech. Ook Enzo Fernández, de aanwinst van 120 miljoen euro, João Félix en Mykhaylo Mudryk verschenen aan de aftrap in Dortmund.

Thiago Silva dacht na ruim een kwartier spelen te hebben gescoord uit een corner, maar hij deed dat wel met de hand. Het resultaat was een afgekeurde goal en een gele kaart. Na bijna twintig minuten spelen, en met beide ploegen redelijk in evenwicht, gaf Dortmund de eerste waarschuwing af. Bellingham wist de mee opgekomen Marius Wolf te vinden, maar de rechtsback schoot naast in kansrijke positie. Haller liet zich na bijna een half uur spelen voor het eerst echt gelden. Het schot van dichtbij van de spits verdween echter in het zijnet. Daarna was het de beurt aan Chelsea, met twee grote kansen voor João Félix. De Portugees schoot op aangeven van Ziyech over en raakte enkele minuten later de lat. Net voor het rustsignaal schoot de bedrijvige Wolf nog een keer naast. Geen doelpunten dus halverwege in Dortmund.

Tien minuten na rust toonde Gregor Kobel zich heel belangrijk voor Dortmund door een vrije trap van Reece James uit de rechterhoek te plukken. Diezelfde James zag een inzet in de zestien over het doel vliegen, na goed voorbereidend werk van Mudryk. Chelsea drong aan, maar kreeg daarbij de deksel op de neus. Thiago Silva kon al koppend niet scoren uit een hoekschop, waarna Raphaël Guerreiro Adeyemi wist te bereiken. De vleugelaanvaller begon op eigen helft aan een solo, sprintte onder meer Fernández eruit en verschalkte vervolgens ook Kepa: 1-0. Een orkaan van geluid barstte los in Dortmund, dat de voorsprong daarna niet meer weggaf.

De moegestreden Haller werd na bijna zeventig minuten naar de kant gehaald, met Anthony Modeste als diens vervanger. Kort daarop kreeg Ziyech geel voor een wegwerpgebaar na een overtreding in de zestien van Dortmund. Emre Can ontpopte zich twaalf minuten voor tijd tot held van Dortmund door de bal net op tijd van de lijn te halen. De interceptie was nodig nadat Kobel een harde knal van Kalidou Koulibaly los had gelaten. Chelsea bleef tot het laatste moment aandringen, maar onder meer een inzet van Ziyech werd op tijd geblokt door de alerte Dortmund-defensie, terwijl Kobel op katachtige wijze een gekruld schot van Fernández pareerde. De thuisclub overleefde de vijf minuten aan blessuretijd en reist over drie weken met goede papieren af richting Engeland.

Champions League
Borussia Dortmund
1 - 0
Chelsea

Meer nieuws

PSV'er Johan Bakayoko ziet alleen Jude Bellingham en Florian Wirtz voor zich
2
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10
Nachtmerrie voor Lucas Hernández: streep door EK en restant 2024
4
Vitesse haalt enkele uren na start crowdfundingsactie helft van streefbedrag op
22
Primeur in Duitsland: eerste vrouwelijke hoofdcoach in profcompetitie mannen
13
Vinícius spreekt na magische CL-avond bewondering uit voor tegenstander
8

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties