Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'ADO-fans vernederen Mohamed Ihattaren met 'smerige' spreekkoren'

Laatste update:

Borst snijdt het onderwerp vrijwel direct na het laatste fluitsignaal aan bij De Eretribune. De analist merkt op dat een aantal supporters van ADO Ihattaren tijdens de wedstrijd al zingend confronteerde met het overlijden van zijn vader, in oktober vorig jaar. 'Mo, waar is je vader nou?', zou Borst de supporters van ADO hebben horen zingen jegens Ihattaren. Het moment was tijdens de wedstrijd al opgepikt op Twitter en wordt na afloop in de studio van FOX Sports ter sprake gebracht door Borst.

Tafelgenoot Marco van Basten zegt er niet van overtuigd te zijn dat de ADO-fans daadwerkelijk 'Mo, waar is je vader nou?' gezongen zouden hebben, maar volgens Borst lijdt het geen twijfel. "We merken dit op een week nadat we de 'oplossing' hadden voor het racismeprobleem. Dit is intimidatie, dit is vuig, dit is smerig", aldus Borst, die steun krijgt van Kees Kwakman. "We moeten dit gewoon veroordelen."

Ihattaren is zelf nog niet met een reactie naar buiten gekomen, maar op amateurbeelden lijkt de middenvelder niet bijster blij met de overwinning van PSV. Faber bevestigt na afloop dat zijn pupil 'aangedaan' is, al heeft de trainer van de Eindhovenaren de desbetreffende spreekkoren zelf niet gehoord. "Nee, ik heb het niet meegekregen, maar achteraf te horen gekregen wat er allemaal geroepen is. Het is natuurlijk triest dat we dat mee moeten maken. Ik weet precies wat er gezegd is, maar als dit de nieuwe trend wordt, dan zie ik het heel erg somber in."

"Het kan niet zo zijn dat een toptalent uit Nederland zo wordt uitgescholden. Afschuwelijk, afschuwelijk", zegt Faber bij FOX Sports. "Ik heb nog niets vernomen van hem (Ihattaren, red.). Hij was wel ontdaan, maar ik weet niet precies of dat de reden is. Als dat zo is, dan is het zeer respectloos. Schandalig zelfs." Supporters van ADO verzekeren via sociale media echter dat het om 'Homo's vieren carnaval' ging.

ADO heeft een onderzoek ingesteld naar mogelijke kwetsende spreekkoren van de eigen aanhang. De club bekijkt nu of er inderdaad sprake van is van kwetsende teksten richting de middenvelder van PSV. De arbitrage, de stewardorganisatie en de politie hebben geen melding gedaan van spreekkoren richting Ihattaren.

Meer nieuws

Koeman maakt voorlopige EK-selectie van het Nederlands elftal bekend
186
FC Barcelona overleeft reuzenkansen hekkensluiter en wint dankzij Fermín López
17
Tijjani Reijnders besluit uitstekend debuutseizoen met fraaie bekroning
14
Uitblinker Summerville en Piroe helpen wervelend Leeds United aan finaleplaats
10
Gerry Hamstra krijgt jaar na vertrek bij Ajax nieuwe kans in de Eredivisie
0
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties