ADO slaagt er voor eigen publiek niet in om PEC op de knieën te krijgen

Hoewel ADO dit seizoen slechts een van de zeven thuisduels won en PEC negen van de dertien punten buitenshuis pakte, rekenden de supporters in het Kyocera Stadion op drie punten voor de ploeg van trainer Maurice Steijn. Daar leek in de openingsfase ook alle reden toe, want de promovendus uit Zwolle kwam er niet aan te pas. Mike van Duijnen stuitte al in de tweede minuut op PEC-doelman Diederik Boer, terwijl uit de daaropvolgende corner van dichtbij over werd gekopt door verdediger Tom Beugelsdijk. Toen een treffer uitbleef kropen echter ook de gasten wat meer uit hun hulp, en na 23 minuten leidde dat zomaar tot de 0-1.

Achenteh mocht vanaf de rechterflank een vrije trap nemen en gooide de bal voor het doel. Daar had zowel Denni Avdic als Joey van den Berg de bal voor het intikken, maar juist omdat beiden dit nalieten verdween de inzet van Achenteh ineens achter de verbouwereerde ADO-keeper Gino Coutinho. Niet lang daarna had de stand weer in evenwicht kunnen zijn; Van Duijnen echter snelde weliswaar op prachtige wijze zijn bewaker voorbij, maar verzuimde vervolgens om ook Boer te passeren. Toornstra scoorde kort voor rust wél, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. Of de middenvelder daadwerkelijk buitenspel stond, was evenwel uiterst twijfelachtig. Aan de andere kant mocht de thuisploeg van geluk spreken dat Coutinho ervoor zorgde dat Avdic de Zwolse voorsprong niet verdubbelde.

Na de onderbreking waren het weer de bezoekers die fortuinlijk waren; bij een scrimmage voor het doel van Boer waren er diverse ADO-spelers die de bal op het hoofd of voor hun voeten kregen, maar niemand slaagde erin de trekker over te halen. De Haagse formatie, die het ook daarna vooral van spelhervattingen moest hebben om gevaar te stichten, werd door de achterstand ondertussen gedwongen en vol op de aanval te spelen en deed dat ook steeds meer. Van de ruimte die werd weggeven profiteerde Youness Mokhtar bijna, maar na een lange dribbel kon zijn schot nog net geblokt worden door Vito Wormgoor.

Kort daarop was de verdiende gelijkmaker toch een feit. Of Van Duijnen na een lange pass van Danny Holla wilde aannemen of klaarleggen deed er weinig toe; de bal viel voor de voeten van Toornstra, die hard uithaalde en ditmaal telde zijn treffer wel: 1-1. PEC had vijf minuten later alweer op voorsprong kunnen staan, maar op aangeven van Wiljan Pluim kopte Joost Broerse op de lat. Aan de andere kant was ook Holla dicht bij een doelpunt, maar Broer bracht redding op het afstandsschot van de middenvelder. Stanley Elbers moest in de slotfase eveneens zijn meerdere erkennen in de sluitpost, al was de omhaal van de invaller prachtig. Gescoord werd er echter niet meer, zodat beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt. Een resultaat waarop weinig af te dingen was.