ADO worstelt ook op het veld en verliest van FC Utrecht

Beide ploegen begonnen gereserveerd aan de wedstrijd en probeerden door de bal rustig rond te spelen een gaatje te vinden in de vijandelijke verdediging. Na zo'n twintig minuten spelen begonnen de bezoekers echter door te krijgen dat er wel wat te halen viel in het Kyocera Stadion en Richairo Zivkovic en Haller werden steeds nadrukkelijke gezocht. Na een combinatie tussen die twee leek Zivkovic op weg te gaan naar de 0-1, maar hij stuitte op het laatste moment op Ernestas Setkus. Yassin Ayoub brak de wedstrijd na een krap half uur spelen met een goede actie open.

De middenvelder kwam door aan de linkerkant, had oog voor Nacer Barazite, waarna die laatste uit de draai raak schoot. De Domstedelingen namen daarna steeds meer het initiatief in handen en Haller kreeg met nog ruim vijf minuten te gaan in de eerste helft een enorme kans op de 2-0. De Fransman zette Tom Beugelsdijk opzij en mocht daarna uithalen. Hij mikte echter ruim naast het doel. Beugelsdijk kwam vlak voor rust nogmaals goed weg nadat scheidsrechter Pol van Boekel de bal na een overtreding in de zestien op Ayoub net aan de andere kant van de lijn legde.

Na rust kwam ADO iets beter in de wedstrijd en de thuisploeg kreeg al na vijf minuten spelen zomaar de kans om weer op gelijke hoogte te komen. Gervane Kastaneer ontsnapte aan de aandacht van de Utrechtse defensie en stuitte oog-in-oog met doelman David Jensen op de paal. Haller kreeg met nog twintig minuten te gaan een geweldige kans om de wedstrijd te beslissen, maar had geen oog voor de meegelopen Zivkovic en ging voor eigen succes, terwijl een geweldige goal van de Fransman vlak daarna werd afgekeurd wegens buitenspel.

Met nog een kwartier te gaan leek de Haagse hoop helemaal vervlogen nadat Beugelsdijk met zijn tweede gele kaart vroegtijdig moest inrukken. Dat was echter buiten Achraf el Mahdioui gerekend, die met nog tien minuten te gaan een vrije trap op de paal naast Jensen plaatste. Vlak daarna brak de ondertalsituatie de thuisploeg toch op: Zivkovic kon ongehinderd opstomen, waarna een pass op de compleet vrijstaande Haller de beslissing betekende.