ADO zegeviert opnieuw en bekert door in Europa League

In het eigen Kyocera Stadion konden de supporters van ADO Den Haag voor het eerst in jaren weer eens genieten van Europees voetbal. De thuisploeg leek er op gebrand om het publiek een mooie show te laten zien. De eerste minuten was ADO Den Haag fel en ontstonden direct de eerste kansjes, maar extreem gevaarlijk werd het niet. Sterker nog: ADO Den Haag kwam nog goed weg toen doelman Gino Coutinho buiten zijn eigen zestien de bal met de hand beroerde. De scheidsrechter in dienst deelde echter geel uit en geen rood.

ADO Den Haag bleek vooral slordig in het eerste bedrijf. Het tempo waarin werd gespeeld was veel te laag, waardoor het kwalitatief mindere FK Tauras nog redelijk stand hield. Daarbij werd er niet snel druk gezet, waardoor ADO Den Haag minder grip dan gehoopt kreeg op de tegenstander. De Litouwse tegenstander was echter niet bij machte om zelf iets te forceren. Desondanks kreeg de thuisploeg wel kansen; Lex Immers, Timothy Derijck, Tjarron Chery en Ramon Leeuwin hadden de trekker over kunnen halen, maar lieten dit na.

Jens Toornstra deed dit wel. De kleine middenvelder sloeg vlak voor rust toe waardoor ADO Den Haag met een voorsprong kon rusten. Na rust ging het tempo wat omhoog en ontstonden er een aantal fraaie momenten. Vooral Immers kreeg, met behulp van de vlijmscherpe voorzetten van Wesley Verhoek, grote kansen. De middenvelder scoorde echter niet. Dat deed Chery uiteindelijk nog wel. Met een knappe krul over de doelman zorgde hij voor de uiteindelijke 2-0 eindstand.