Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Advocaat bereikt akkoord met Servische bond en richt zich op EK'

Laatste update:

De precieze duur van het contract is nog onduidelijk. De Kleine Generaal zit zonder werkgever sinds zijn vertrek bij AZ. Hij leidde de Alkmaarders vorig seizoen naar de laatste acht van de Europa League, de halve finale van de KNVB-Beker en de achtste plaats in de Eredivisie. Advocaat was eerder bondscoach van het Nederlands elftal, Verenigde Arabische Emiraten Zuid-Korea, België en Rusland.

Met Oranje reikte Advocaat op het EK 2004 tot de halve eindstrijd in Portugal en met Rusland wist hij in 2012 in Polen en Oekraïne de groepsfase ondanks een flitsende start niet te overleven. In 2006 kwam Advocaat met Zuid-Korea op het WK eveneens niet verder dan de poule en in 1994 vond de Hagenaar met het Nederlands elftal zijn Waterloo in de achtste finale van het WK in de Verenigde Staten.

De oud-middenvelder was in clubverband de coach van onder meer PSV, Glasgow Rangers en Zenit Sint-Petersburg. Met laatstgenoemde club won hij in 2008 de UEFA Cup. Advocaat werd onlangs nog in verband gebracht met Galatasaray, maar die club koos uiteindelijk voor Cesare Prandelli. De Marokkaanse voetbalbond voerde ook nog een gesprek met Advocaat, maar stelde Badou Zaki aan als de nieuwe bondscoach.

Advocaat moet Servië, de nummer dertig van de FIFA-wereldranglijst, nu dus naar het Europese eindtoernooi in Frankrijk leiden. De Witte Adelaren speelden nog nooit op een EK, maar als Servië en Montenegro werd in 2000 in België en Nederland wel de kwartfinale bereikt. Het voormalige Joegoslavië werd in 1960 en 1968 tweede op het EK van respectievelijk Frankrijk en Italië. De Servische bond heeft de aanstelling van Advocaat overigens nog niet bevestigd.

Denk jij dat Dick Advocaat een geschikte bondscoach voor Servië is?

Meer nieuws

De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
18
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
8
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
5
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
74
Chris Woerts ziet Ajax 'hele goede keuze maken' op bestuurlijk vlak
16

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties