Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Afellay: 'Als vandaag examen voor deelname aan WK was, is hij écht geslaagd'

Laatste update:

PSV nam Simons in de slotfase van de zomerse window verrassend transfervrij over van Paris Saint-Germain. "Het leuke aan hem is: wij kenden hem niet", aldus Van der Vaart. "Dan komt hij, en iedereen heeft het over hem. En dan denk je misschien, ik dacht dat in ieder geval, dat hij arrogant is. Nee, zó'n geweldig joch." Het viel Van der Vaart op dat Simons tegen Ajax niet alleen in balbezit meedeed.

"Nee, werken, werken, werken... Verdedigen, verdedigen, verdedigen", somt Van der Vaart op. "Hij heeft echt veel arbeid geleverd. En aan de bal is hij natuurlijk ook fantastisch. Maar ik had niet verwacht dat hij zoveel verdedigende arbeid zou leveren. Hij speelde vandaag echt goed, hoor." De oud-middenvelder haalt een moment uit de topper dat tekenend was. "Op een gegeven moment stond PSV even met tien man en toen moest Simons even rechtsback spelen. De manier waarop hij toen Steven Bergwijn van de bal zette zegt ook wel wat, hoor. Echt een juweeltje."

Ook Afellay is volledig overtuigd van de aanvallende middenvelder, die tegen Ajax als verkapte rechtsbuiten stond opgesteld. "Het is eigenlijk wel heel knap dat een jongen die eigenlijk zonder verwachtingen naar Eindhoven is gekomen, en geruisloos in het elftal zou moeten komen, meteen basisspeler is geworden, en zelfs al sterkhouder is", vindt Afellay. "En dat zonder ervaring in het betaald voetbal ook nog."

Simons leek in de tweede helft een penalty te krijgen na een duel met Devyne Rensch, maar scheidsrechter Danny Makkelie draaide zijn eigen beslissing na het zien van de beelden terug. "Hij kon hem zeker geven", oordeelt Afellay. "Rensch speelt eerst zijn standbeen." Ook Van der Vaart is die mening toegedaan. "Hij geeft eerst die strafschop, maar was het honderd procent géén penalty? Nee. Dan moet je er als VAR vanaf blijven. Tenminste, dat is mij verteld." Vermeulen legt uit: "Die regel is een beetje gekanteld. Het hoeft niet meer 'honderd procent' te zijn om naar de kant geroepen te worden, dat zullen we op het WK ook gaan zien. En in de Eredivisie doen ze dat nu ook al."

Moet Xavi Simons mee naar het WK in Qatar?

Meer nieuws

'Manchester City werkt hard aan terugkeer Jeremie Frimpong'
2
UEFA maakt bekend welke artiest optreedt voor aftrap Champions League-finale
3
Ten Hag krijgt uitstekend nieuws in aanloop naar FA Cup-finale tegen Man City
5
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Dick Advocaat strikt grote naam met twee Oranje-interlands voor Curaçao
6
PSV verschijnt zondag in opvallend nieuw tenue tegen RKC Waalwijk
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties