Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge

Laatste update:

Ten opzichte van het gewonnen duel met Genk (3-0) voerde Club Brugge drie wijzigingen door. Antonio Nusa, Hugo Vetlesen en Joel Ordóñez maakten plaats voor Jorge Spileers, Ferran Jutglà en Denis Odoi. Björn Meijer was zoals gebruikelijk de linksback van dienst.

Fiorentina had niet veel beter aan de wedstrijd kunnen beginnen. Exact vier minuten na het eerste fluitsignaal veegde de ploeg van Vincenzo Italiano de brilstand al van het scorebord. En hoe. Met een prima actie maar vooral een heerlijke poeier van randje zestien wist Riccardo Sottil doelman Nordin Jackers te verschalken: 1-0.

Brugge nam na de openingstreffer eventjes het initiatief in handen en dat leidde dan ook tot de gelijkmaker. Na een VAR-ingreep mochten de Belgen aanleggen voor een strafschop, wegens een handsbal van de Italianen. Hans Vanaken maakte geen fout: 1-1.

Fiorentina raapte zichzelf bijeen en richtte zich weer op. Het creëerde het veldoverwicht, wat een kleine tien minuten voor rust leidde tot opnieuw een voorsprong. Andrea Belotti nam de bal aan met een verdediger in zijn rug, draaide knap weg en rondde hard af in de linkeronderzoek: 2-1.

In de tweede helft leek alle hoop verloren voor Brugge, dat ook nog eens in ondertal kwam te staan. Raphael Onyedika wist in een tijdsbestek van drie minuten twee gele kaarten. De tweede was oerdom. Een veelbelovende aanval veredelde hij met een 'schaartackle' van achter: rode kaart. Daarmee leek Fiorentina de wedstrijd 'simpel' uit te kunnen voetballen, maar niets bleek minder waar.

Ondanks dat het net met tien man was komen te staan, trok Brugge namelijk de stand weer gelijk. Op identieke wijze als zijn eerste doelpunt probeerde Belotti weer te scoren, maar de spits gleed uit. Spileers trapte de bal keihard weg en die belandde per abuis bij Thiago. De spits, die zich als enige van Club Brugge waande op de vijandelijke helft, was de Fiorentina-verdediging te slim af en schoot uitstekend raak: 2-2.

Fiorentina zette in het restant van het duel behoorlijk aan. La Viola vertaalde het veldoverwicht lang niet in een derde voorsprong, totdat M'Bala Nzola in extremis de winnende binnenschoot en de thuisfans in extase bracht.

Meer nieuws

Kökçü van de hemel in de hel doordat Benfica zege weggeeft in minuut 93
3
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
9
Feyenoord wordt op 'logische' vervanger Slot gewezen: 'Maar hoop dat hij blijft'
1
Summerville weet welke club Premier League-droom Leeds kan verstoren
5
Roda eindigt seizoen met kansloze vernedering op eigen veld tegen NAC Breda
51
Ruilt Geertruida Feyenoord in voor Duitsland? Bedrag van 25 miljoen zingt rond
22

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties