Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Afellay: 'Ik had een been als een tandenstoker. Ik was een soort baby'

Laatste update:

Deze zomer vertrok hij op huurbasis naar Olympiacos in Griekenland en prompt riep Guus Hiddink hem bij de selectie van Nederland. De nieuwe bondscoach wil zien wat zijn oude protégé nog in huis heeft en geeft Afellay de kans zichzelf te profileren. Voor de middenvelder annex linksbuiten een mooie afsluiting van een paar prima maanden. Hij kon weer volop trainen bij Barcelona en speelt nu in een andere competitie.

In een interview met het ANP noemt de 28-jarige Afellay zichzelf een bevoorrecht mens. "Ik was wel verrast door het belletje van de bondscoach, al was het vroeger heel normaal dat ik hier was", zegt hij, terwijl hij uitlegt dat hij geniet van de geintjes en de sfeer bij de nationale ploeg. Hij blikt terug op 14 november 2012, toen hij tijdens Nederland-Duitsland na een uur spelen geblesseerd naar de kant ging.

"Ik voelde iets knappen, maar wist niet wat. Maar ik bleef last houden. Ik was niet explosief en had geen kracht.' Een operatie was het gevolg. 'Ik moest zes weken met mijn been omhoog liggen en kon niets. Probeer dat eens, helemaal niet bewegen. 's Nachts werd ik wel twintig keer wakker. En dan nog de gedachte of ik ooit fit zou worden", aldus Afellay. Pas veertien maanden na die bewuste interland speelde hij weer een wedstrijd.

"Het was een vreselijke periode. Ik had een been als een tandenstoker. Ik was een soort baby, moest opnieuw leren lopen. Echt niet normaal", zegt Afellay. Uiteindelijk kreeg hij in januari van dit jaar weer eens de kans in het veld. Dat was in Camp Nou bij Barcelona-Málaga: Afellay deed een handvol minuten. Gerardo Martino liet hem daarna nog één keer meedoen tegen Levante, maar daar bleef het ook bij. Inmiddels zit Afellay in Piraeus: bij zijn debuut, als basisspeler tegen Niki Volou, scoorde hij meteen.

Denk jij dat Ibrahim Afellay nog terugkeert op zijn beste niveau, de komende jaren?

Meer nieuws

VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
36
John van den Brom bereikt akkoord en wordt de nieuwe trainer van Vitesse
13
'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
34
VI oppert naam als opvolger van Slot die Guardiola's mond deed openvallen
4
Salarisplafond in Premier League maakt eind aan onbeperkt budget van rijke clubs
30

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties