Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Afellay meedogenloos: 'Van der Sar kan niet meer blijven zitten bij Ajax'

Laatste update:

Van der Sar staat niet bekend om soevereine mediaoptredens en kon dat beeld met zijn persconferentie na het ontslag van Schreuder geenszins veranderen. Laatstgenoemde kreeg zijn congé na een dramatische reeks van zeven competitieduels zonder winst. "Van der Sar heeft Schreuder heel lang laten bungelen", aldus Afellay. "Als je die persconferentie ziet na de wedstrijd tegen FC Emmen (3-3, red.), waarbij Schreuder op iedereen afgaf en ook nog zei: 'Dan ontslaan ze me maar.' Dan vind ik dat je moet ingrijpen als algemeen directeur."

Dat gebeurde uiteindelijk pas maanden later na de deceptie tegen FC Volendam (1-1). Afellay kijkt verder dan het huidige seizoen bij Ajax. "Het is niet de eerste keer met Van der Sar: het aan de laars lappen van de coronaregels tijdens het kampioensfeest (waarbij de Ajax-selectie en Erik ten Hag naar het parkeerdek gingen van de Johan Cruijff ArenA, red.), de zaak-Promes, de zaak-Nouri...", somt Afellay op. De oud-middenvelder kan daaruit maar één conclusie trekken: "Als je kijkt naar wat zich heeft afgespeeld, vind ik niet dat Van der Sar kan blijven zitten."

Afellay vindt bepaald geen bijval aan tafel bij Studio Voetbal. Rafael van der Vaart verdedigt Van der Sar, al geeft de oud-Ajacied toe dat het optreden van de directeur na het ontslag van Schreuder niet best was. "Dat is ook niet zijn kwaliteit", stelt Rafael van der Vaart. "Nu is het een probleem omdat het minder gaat, maar je kan hem er niet op afrekenen." Van der Vaart vindt niet dat Van der Sar weg moet. "Ik geef het je ook te doen: een speler die iemand neersteekt, wat er is gebeurd met Nouri... Het is nu ook pas voor het eerst echt crisis. Sportief crisis, dat de resultaten slecht zijn. En dan wordt alles slecht binnen een club. Het is niet makkelijk."

Afellay wijkt niet van zijn standpunt. "Dat zijn wel de verantwoordelijkheden die komen kijken bij zo'n functie", stelt de oud-PSV'er. "Anders moet je daar niet gaan zitten. Nee, het is niet makkelijk, maar het is een beursgenoteerd bedrijf. Bij menig bedrijf word je voor minder ontslagen. Het is niet één incident. Het technische deel van toen het goedging is allemaal op conto van Overmars en Ten Hag. Nu zijn zij weg en zie je wat een wereld van verschil het is."

Moet Edwin van der Sar opstappen bij Ajax?

Meer nieuws

Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
34
Woerts lijkt zeker te weten wie binnenkort algemeen directeur van Ajax wordt
6
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10
Boskamp gelooft uitleg Van Bronckhorst over Feyenoord niet: 'Rot toch op!'
16
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
18
Sherida Spitse zorgt voor zinderend slot van titelstrijd FC Twente en Ajax
32

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties