Afgang voor AC Milan na slappe invalbeurt Zapata

AC Milan - Palermo 0-2
Trainer Filippo Inzaghi moest al na drie minuten een wissel doorvoeren, want Alex raakte geblesseerd en werd afgelost door Cristian Zapata. De Colombiaan kende echter een dramatische invalbeurt, want hij was debet aan de twee tegendoelpunten. Na 23 minuten kopte hij per ongeluk een hoekschop in zijn doel en twee minuten later werd hij op snelheid afgetroefd door Paulo Dybala. De twintigjarige Argentijn schoot de bal vervolgens met zijn linker hard in de bovenhoek: 0-2. Milan was het duel nog niet eens zo zwak begonnen en kreeg in de personen van Andrea Poli en Jérémy Ménez goede kansen, maar zij mikten allebei naast.

Na de twee goals voorkwam doelman Diego López nog een ruimere achterstand door een schot van voormalig NEC'er Édgar Barreto op spectaculaire wijze te keren. Inzaghi greep in de rust in en bracht Stephan El Shaarawy binnen de lijnen, die overigens in februari 2013 voor het laatst wist te scoren in de Serie A. De thuisploeg kon ook na rust echter nauwelijks iets afdwingen en leed daardoor zijn tweede nederlaag van het seizoen. Palermo won voor het eerst sinds april 2013 twee Serie A-wedstrijden achter elkaar. Nigel de Jong stond negentig minuten op het veld; Marco van Ginkel bleef op de bank zitten.

Sampdoria - Fiorentina 3-1
Het loopt nog niet bij Fiorentina. Het team van Vincenzo Montella leed zondag immers al voor de zevende keer dit seizoen puntverlies in de Serie A. De bezoekers kregen wel de eerste goede kans van de wedstrijd, maar Khouma Babacar raakte de lat. Na een klein halfuur werd het 1-0: Sampdoria kreeg een strafschop na een overtreding op Roberto Soriano en Angelo Palombo maakte vanaf elf meter geen fout. Diezelfde Palombo gaf even later echter aan de andere kant een penalty weg, maar die werd gestopt door Sergio Romero. Luca Rizzo en Stefan Savic zorgden voor een 2-1 ruststand en twaalf minuten voor tijd besliste Eder na een knappe demarrage de wedstrijd in het voordeel van Samp.