Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Afrika Cup eindigt vroeg voor Marokko, Tunesië naar kwartfinale

Laatste update:

Gabon - Marokko 3-2
Gabon, dat pas voor de vierde keer meedoet aan de Afrika Cup, begon sterk en liet Marokko kennis maken met fysieke kracht en scherpe tackles. Na een klein kwartier creëerde de nummer 61 van de wereld zijn eerste kans, maar rechtsback Mickaël Crétien schoot naast. Het gastland van de Duitse bondscoach Gernot Rohr genoot het meeste balbezit, maar was nog niet echt dreigend. Derhalve was het Marokko dat de eerste slag sloeg. Houssine Kharja schoof uit de draai knap binnen: 0-1.

De eerste helft verliep in een relatief traag tempo en Marokko, met Karim El Ahmadi op de bank en zonder de geblesseerde Oussama Assaïdi, maakte een ongeïnspireerde indruk. Azingo Nationale kon hier echter niet van profiteren. Na de pauze, met Daniel Cousin in de ploeg, begon het beter te lopen voor de Gabonezen. Pierre-Emerick Aubameyang, die constant dreigend was voor de Marokkaanse defensie, vond invaller Cousin, die hard op doelman Nadir Lamyaghri vuurde. Het was het enige wapenfeit voor lange tijd en de bezoekers in de Gabonese hoofdstad Liberville werden niet verwend.

Twintig minuten voor tijd kopte Éric Mouloungui een welhaast niet te missen kans recht op Lamyaghri, maar acht minuten later was het wel raak. Aubameyang volleerde schitterend raak en leidde zo een bizar slot van de wedstrijd in. Twee minuten later verzorgde Cousin de voorsprong voor Gabon en het Stade d'Agondjé ontplofte. Datzelfde stadion kreeg Kharja in de slotminuut echter muisstil, door een strafschop te verzilveren. In de absolute slotseconde draaide Bruno Zita Mbanangoye echter een schitterende vrije trap achter Lamyaghri: 3-2. Het is hierdoor de derde opeenvolgende keer dat Marokko in de groepsfase uit het toernooi om de Afrika Cup vliegt.

Niger - Tunesië 1-2
Eerder op vrijdag ontmoetten Niger en Tunesië elkaar, eveneens in Stade d'Agondjé in de Gabonese hoofdstad Libreville. Tunesië begon uitmuntend aan de wedstrijd en dat was te danken aan een geweldige solo van Youssef Msakni, die tegen Marokko ook al bijzonder fraai scoorde. De middenvelder opende in de vierde minuut de score voor de ploeg van Sami Trabelsi. Lang konden de Noord-Afrikanen niet van die voorsprong genieten, want William Tonji Ngounou kopte Niger langszij.

Mena presste en doelman Balbouli kwam hierdoor in de problemen. De keeper liet een hoge bal uit zijn handen glippen, vermoedelijk doordat Moussa Maazou het leder met zijn hand beroerde. Desalniettemin kon Ngounou eenvoudig raak koppen: 1-1. Het duel golfde op en neer, Tunesië koos voor het balbezit en Niger voor de counters. De nummer honderd van de wereld was een aantal keer gevaarlijk, maar werd in de slotminuut in rouw gedompeld door een treffer van invaller Issam Jemâa, die door een blessure aanvankelijk de hele groepsfase aan zich voorbij moest laten gaan: 1-2.

Bekijk hier de samenvatting van Gabon - Marokko:

Bekijk hier de samenvatting van Niger - Tunesië:

Meer nieuws

Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
23

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties