Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Afrika Cup moet het toernooi van Busquets worden

Laatste update:

Ook Barcelona heeft hier mee te maken. Met Yaya Touré en Seydou Keita hebben de Catalanen twee Afrikanen in de gelederen die beiden behoren tot de selecties van hun nationale ploegen, respectievelijk Ivoorkust en Mali. Door deze afwezigheden ontstaat er dus een gat op het middenveld. En niet zomaar een gat. Als we alleen al naar de competitie kijken speelde Keita vijftien van de in de totaal zestien gespeelde duels en ook Touré doet met acht duels een redelijk duit in het zakje. Door de afwezigheid van de twee Afrikanen ontstaat er een flinke mogelijkheid voor Sergio Busquets. De zoon van voormalig Barça-keeper Carles Busquets debuteerde in mei 2007 al in de hoofdmacht. Afgelopen seizoen participeerde hij al in 24 wedstrijden.

Zijn spel roept gemengde reacties op. Busquets wisselt geniale moment af met onbegrijpelijke fratsen. Een goed voorbeeld daarvan is de thuiswedstrijd tegen Real Madrid dit seizoen, waarin 'Busi' een aantal keer liet zien goed te kunnen voetballen, maar door twee (domme) gele kaarten zijn ploeg onnodig in moeilijkheden bracht bij een 1-0 voorsprong. Deze voorsprong werd uiteindelijk met succes verdedigd door de tien overgebleven Blaugranas, maar voor hetzelfde geld was het heel anders afgelopen.

Ook zijn positieve momenten werden soms in een negatief daglicht gesteld. Het zou geen kunst zijn om in een goedlopende ploeg als Barcelona mee te spelen. Persoonlijk ben ik het daar niet mee eens, want één zwakke schakel kan van een goedlopend team juist een veel minder team maken. Één ding is in ieder geval duidelijk: Busquets moet nog aardig wat werk verrichten om zijn reputatie te verbeteren.

En, zoals ik al zei, door de Afrika Cup ontstaat er dus een prima mogelijkheid om aan die reputatie te werken. Ondanks dat Busquets dit seizoen vaker in actie kwam dan Touré mag de Ivoriaan wel degelijk als een concurrent gezien worden, en hetzelfde geldt voor Keita.
Bovendien werd afgelopen week duidelijk dat er geen versterkingen worden aangetrokken ondanks de afwezigheid van Touré en Keita. Onder andere Miguel Veloso van Sporting Portugal en Ibrahim Afellay van PSV werden met de club in verband gebracht, maar Guardiola heeft laten weten dat er geen versterkingen zullen worden aangetrokken. Hieruit spreekt vertrouwen in Busquets, en de twintig wedstrijden die hij dit seizoen al speelde in de Liga, Copa en Champions League bevestigen dat.Door dit alles kunnen we de conclusie trekken dat Busquets de komende tijd dé man is voor de plaats op het middenveld voor de verdediging. Concurrentie zal er altijd zijn, maar nog nooit is die zo zwak geweest als nu.

Het is dus aan Busquets om de kans die ontstaat met beide handen aan te pakken.
Op 31 januari vindt de finale van de Afrika Cup plaats, en tot die tijd speelt Barça nog vier competitiewedstrijden en de belangrijke return in de Copa del Rey in en tegen Sevilla. Vijf wedstrijden waarin Busquets mag bewijzen dat hij wel degelijk van grote waarde is voor Barcelona, nu en in de toekomst.

Busi, veel succes!

Meer nieuws

Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
29
Valentijn Driessen voorziet snelle exit: 'Hij blokkeert de groei van PSV'
1
Liverpool-ster verwijdert plots alle clubgerelateerde foto's van Instagram
9
Feyenoord ziet nieuwe rol voor Bosschaart na topseizoen met FC Dordrecht
5
Dure Barça-aankoop is zwaar ontevreden over Xavi en hint op zomers vertrek
17
Gaat Ajax man met veruit hoogste gemiddelde verkopen? 'Er is twijfel'
18

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties