Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Afscheid van een clubicoon

Laatste update:

Liefst zestien jaar heeft hij de club vooruit geholpen. Van de kleine Alkmaarderhout, naar het grote DSB Stadion: van de eerste divisie naar de Eredivisie en voor het eerst sinds een lange tijd weer Europees voetbal. Afgelopen seizoen de beste van Nederland en voor Scheringa zelf de bekroning op zijn werk: Champions League-voetbal. Helaas kon hij dit seizoen niet alles meer mee maken door zijn gevallen bank. AZ en haar supporters zullen wel altijd met een warm hart terugkijken naar de man die AZ gemaakt heeft tot wat het nu is.

Daar stond ik afgelopen weekend samen met zo'n 17.000 supporters. AZ speelde tegen RKC, maar dat was niet het belangrijkste van de avond. AZ nam afscheid, afscheid van een man die ontzettend veel betekend heeft voor AZ. Voor de supporters van AZ zal Dirk Scheringa een held blijven. Een held die door de AZ-supporters nooit meer vergeten zal worden. Maar liefst zestien jaar heeft hij de club vooruit geholpen. Er waren een hoop pieken en dalen, maar altijd is hij achter de club blijven staan. Waar de supporters het soms niet meer in AZ zagen zitten, is Scheringa altijd strijdvaardig geweest.

Nadat Scheringa onder luid applaus het veld betreden had, nam hij zelf het woord. Ik hinkte op twee gedachten. Dit is de man die een hoop mooie dingen voor AZ heeft gedaan, maar ook een hoop slechte dingen voor mensen die bij zijn bank een rekening hadden. De slechte gedachten gingen al snel weg. Bij mij bleven alleen de goede gedachten hangen en de mooie herinneringen die ik aan de man had. Zijn woorden waren mooi en zijn stem trilde van emotie. Niet alleen de emotie was bij Scheringa aanwezig. Ik heb menig supporter zien huilen en dat is niet vreemd. Ik moest zelf ook een aantal keren slikken want het is niet zomaar een afscheid.

Na zijn woorden kwam het nummer You'll never walk alone en maakte Scheringa zijn ereronde door zijn stadion. Een stadion dat hij zonder geld van de gemeente heeft moeten bouwen om zijn club vooruit te helpen.Een moment van kippenvel en ontroering. Bijna 17.000 mensen klapten voor de man en zongen hem terecht toe. Hij zal altijd bij AZ blijven komen kijken, maar het zal nooit meer hetzelfde zijn. Hij zal AZ 'los' moeten laten.

Na de wedstrijd op het veld komen om de spelers te feliciteren is er niet meer bij. Dit zal tot Scheringa door moeten dringen. Voor mij als supporter mag hij altijd nog op het veld komen en mag hij altijd bij AZ aanwezig zijn. Jammer dat dit na alle omstandigheden niet meer zo mag en kan zijn. Voor mij en nog 17.000 andere supporters zal Scheringa in ieder geval altijd een clubicoon blijven.

AZ

Meer nieuws

Sneijder loopt helemaal leeg: 'Real-onwaardig, hij kan echt niet op dit niveau'
1
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
Ipswich Town met één been in de Premier League na overwinning op Coventry City
3
Bayern en Real houden elkaar in evenwicht in heerlijk voetbalgevecht
114
Beleggersclub VEB zeer kritisch op Ajax over terugkeer Alex Kroes
23
PSV aast op Eredivisiespeler en denkt aan transfersom van 1,5 à 2 miljoen euro
20

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties