Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Aftellen naar de Ballon d'Or: geen vijf op rij voor Lionel Messi

Laatste update:

Voor het eerst in zijn carrière kwamen er wat negatieve geluiden rondom Lionel Messi. Maar desondanks blijft hij een fenomeen. Is het genoeg om opnieuw de Ballon d'Or te winnen? Of krijgen we een nieuwe winnaar? We geven drie argumenten van voor- en tegenstanders.

De voorstanders

Het is en blijft Messi
Het voetbaltalent van Messi is ongeevenaard. Zelfs voor Cristiano Ronaldo. Zijn ex-coach Josep Guardiola zei al eens dat het 'onmogelijk is om het talent van Messi te beschrijven.' En dat is het ook. Hij heeft in de afgelopen jaren de lat zo hoog gelegd, dat niemand daar ooit meer aan lijkt te kunnen tippen. Dat het hemzelf dit jaar ook niet is gelukt, betekent niet dat hij dan niet meer 's werelds beste speler is.

45 goals in 46 wedstrijden
Afgelopen seizoen veroverde Messi met 46 competitiedoelpunten de Europese Gouden Schoen. Dit kalenderjaar maakte hij 45 doelpunten in 46 wedstrijden. Deze vooroorlogse cijfers zijn buitengewoon, maar omdat het Messi is beschouwen we het als normaal. Maar dat is het niet. Zeker niet nu we weten dat hij vaak slechts half fit aan de aftrap verscheen.

Landstitel met 100 punten, 15 punten meer dan Real en 115 doelpunten voor.
Het voetbal was wellicht minder sprankelend, maar afgelopen seizoen won Barcelona met speelsgemak de landstitel in Spanje: 100 punten, 15 punten meer dan nummer twee Real Madrid, en 115 gemaakte doelpunten. Zonder Messi was dit nooit gelukt. Waar in andere jaren Messi nog kon leunen op Xavi en Andrés Iniesta, is de ploeg steeds meer gaan leunen op Messi. De Champions League-thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain is daar een goed voorbeeld van. Hij was fysiek niet fit genoeg om te spelen, maar als invaller moest hij zijn team behouden voor uitschakeling. En dat deed hij.

De tegenstanders

Veel blessures
In 2013 zagen we Messi voor het eerst menselijke trekjes vertonen. Soms geïrriteerd, af en toe een beetje nukkig, en met name niet fit. Het begon in april. Tegen PSG redde hij zijn team nog, maar enkele weken later tegen Bayern München was hij kansloos. Wat zorgen baart is dat de zomerreces hem geen goed heeft gedaan. Trainer Gerardo Martino zei aan het begin van dit seizoen nog voorzichtig te zullen zijn met de broze Messi, maar kon niet voorkomen dat zijn sterspeler nog voor de winterstop al meer wedstrijden heeft gemist dan in de voorgaande drie seizoenen bij elkaar.

Ook buiten het veld in het nieuws
Voetballers zou je moeten afrekenen op hun prestaties, maar als je vader cq. zaakwaarnemer met dezelfde achternaam in verband wordt gebracht met belastingfraude én het witwassen van drugsgeld, is het moeilijk je eigen blazoen schoon te houden. Daarnaast komt er ook langzaam intern wat meer kritiek. Zo zou Messi balen van het feit dat Cristiano Ronaldo meer verdient dan hij, tot ergenis van de financiële vicevoorzitter van Barcelona, Javier Faus: "We hoeven het contract niet iedere zes maanden te verbeteren." Messi reageerde nukkig: "Faus heeft totaal geen verstand van voetbal". Het is exemplarisch voor de mindere periode waar Messi zich in bevindt. Iets dat ook voor hem nieuw is.

Het is Messi
De afgelopen vier edities won Messi de Ballon d'Or zonder dat iemand daar enige kritiek op kon hebben. Zijn spel en prestaties van de afgelopen jaren waren van een ongekend en buitenaards niveau, waardoor hij zonder discussie en met grote afstand de beste was. Misschien wel de beste ooit. Dat hij eens een mindere periode zou gaan kennen was dan ook onvermijdelijk. Het is alleen dat we het bij Messi niet gewend zijn. Dat hij in een minder jaar alsnog bij de drie beste spelers ter wereld hoort, bewijst wat voor fenomeen hij is. Maar hij komt tekort om nummer één te blijven.

Ons oordeel: Lionel Messi gaat de Ballon d'Or niet winnen, maar dat is niet erg. Wat hij moet doen is zichzelf tijd gunnen om volledig fit te worden, zowel fysiek als mentaal. En dan kan hij komende zomer in Brazilië weleens voetbalgeschiedenis gaan schrijven.

Volgende week staat Franck Ribéry centraal. Maakt de Fransman na alles gewonnen te hebben met Bayern München, ook kans op de Ballon d'Or?

De Hand van Maradona is de eerste webwinkel in Nederland die is gespecialiseerd in persoonlijk gesigneerde sportmemorabilia van 's werelds beste voetballers, waaronder unieke items van Gouden Bal-winnaars Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.

Het zou onterecht zijn als Lionel Messi de Ballon d'Or wint

Meer nieuws

'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
2
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
1
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
0
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
15
Hans Kraay junior ziet bizarre taferelen in Kerkrade: 'Werkelijk ongelooflijk'
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties