Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajacied krijgt advies: 'Hij moet niet eens aan het buitenland dénken'

Laatste update:

Gravenberch kreeg een dag na de wedstrijd kritiek in de Nederlandse kranten, terwijl hij ook door Voetbalzone beoordeeld werd met een drie. "Het is logisch dat hij momenten heeft dat het minder is. Maar het gaat erom hoe zijn reactie daarna is", zei Musampa zondagochtend bij Goedemorgen KNVB Beker. Hans Kraay junior vroeg de oud-Ajacied of het mindere spel van Gravenberch er ook mee te maken heeft dat tegenstanders hem eerder vastzetten. "Tuurlijk, tegenstanders zien dat gewoon. Het is logisch."

Volgens Hedwiges Maduro zal Gravenberch een manier moeten vinden om zichzelf onder de druk uit te voetballen. "Dat is de volgende stap", zei de oud-Ajacied in het programma van ESPN. "In het begin is het allemaal leuk, maar dan krijg je te maken met mandekking." Musampa vindt dat Gravenberch meer energie moet steken in het vrijlopen. "Hij zal op zoek moeten gaan naar de vrije ruimtes. Nu komt hij veel de bal halen, maar soms moet je wat langer wegblijven. Daar moet hij slimmer in gaan worden."

De naam van Gravenberch komt regelmatig voorbij in de wandelgangen. Musampa vindt het nog te vroeg voor een transfer. "Ik zou hem aanraden om nog in Nederland te blijven. Hij speelt, kan zich ontwikkelen en doet het goed. Hij moet niet eens aan het buitenland dénken. Laat hem eerst een paar jaar in Nederland opbouwen. Hij heeft een goede naam, laat zien dat hij het kan. Die ontwikkeling moet je pakken voordat je die stap maakt. Het is beter als je twee jaar Eredivisie-ervaring hebt en dan naar het buitenland gaat, dan wanneer je een jaartje ups en downs hebt en dan vertrekt. In het buitenland wordt er ook wat van je verwacht, je moet er wel staan", aldus de oud-speler van onder meer Atlético Madrid en Manchester City.

Volgens Musampa beseffen spelers soms niet goed wat er op hen afkomt bij een transfer naar het buitenland. "Je moet je wel al helemaal inleven in wat voor wereld je terechtkomt." Hij neemt Mitchel Bakker als voorbeeld. Musampa werkte met hem samen in de jeugdopleiding van Ajax. "Hij ging naar Paris Saint-Germain en ik spreek Frans natuurlijk", aldus Musampa, die van 1997 tot 1999 bij Girondins de Bordeaux speelde. Bakker verstond niets van wat Musampa tegen hem in het Frans zei. "Ik zei: 'Mitchel, ben je al lessen aan het nemen?' Hij zei van niet, dat komt nog wel. Als je weet dat je in een kleedkamer komt waar Frans wordt gesproken, zou ik als de wiedeweerga Frans gaan leren. Dan toon je aan dat je écht wilt."

Maduro is het met Musampa eens en vulde aan: "Frenkie de Jong spreekt vloeiend Spaans, Matthijs de Ligt spreekt vloeiend Italiaans. Helemaal in die landen kijken ze je aan zeggen ze je: je bent in Spanje, je moet Spaans praten." Presentator Milan van Dongen merkte op dat Bakker nog altijd geen Frans spreekt. "En dat zijn kleine signalen die je geeft. Als een club ziet dat je moeite doet om de taal te spreken, vinden ze het geweldig. Maar niet binnenkomen met een houding van praat maar Engels tegen mij", besloot Musampa.

Meer nieuws

Ajax-trainer Van 't Schip feliciteert PSV en geeft credits aan Peter Bosz
4
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
9
Vincent Janssen doet met bizarre overtreding gooi naar snelste gele kaart ooit
1
RKC vernedert Heracles in Almelo en zet grote stap richting lijfsbehoud
14
PSV wint kampioensduel en is voor de 25ste keer de beste van Nederland
73
Live meepraten in de Premier League: Chelsea - West Ham United
1

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties