Ajax A1 rekent nu wél af met leeftijdsgenoten van Barcelona

Het begin was niet bijzonder goed van de Amsterdammers, maar Ajax kwam steeds beter in het spel en zette de leeftijdsgenoten uit Catalonië naarmate de eerste helft vorderde meer en meer onder druk. Ajax was oppermachtig. Smaakmaker Abdelhak Nouri werkte de bal bijna via een aantal tegenstanders tegen de touwen, maar de aanvaller had het geluk niet aan zijn zijde. Ook Adham El Idrissi had zijn ploeg op voorsprong kunnen (en zelfs moeten) schieten, ware het niet dat hij op de keeper stuitte.

Pas in de laatste minuut voor rust wist Barcelona voor het eerst echt gevaar te stichten voor het doel van Ajax-keeper Stan van Bladeren. Het was direct een dot van een kans: Lionel Enguene raakte de paal. Na rust greep keeper Van Bladeren in op een inzet van Xavier Quintilla, alvorens Ajax de 1-0 produceerde. De keeper van Barcelona pakte de bal op na een terugspeelbal, waardoor Ajax in 'de zestien' een indirecte vrije trap mocht nemen. Nouri ging achter de bal staan; het balletje breed werd afgemaakt door Vaclav Cerny.

Ajax speelde prima en creëerde genoeg kansen om het duel definitief te beslissen, maar dat deed het niet. Zo werkte Robert Muric de bal tot tweemaal toe naast en verzuimde ook Cerny het duel definitief te beslissen. Ajax heeft in de Youth League nu acht punten verzameld. Na de 6-1 tegen Paris Saint-Germain volgden gelijke spelen tegen APOEL Nicosia (0-0) en dus tegen Barcelona (2-2).