Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax al vele jaren zoekende: 'Het is ook geen gemakkelijke positie'

Laatste update:

De 26-jarige De Jong speelde van 2007 tot 2014 in Amsterdam: hij begon als aanvallende middenvelder, maar werd ook met regelmaat ingezet als centrumspits. Dat vond hij geen straf, vertelt hij aan Voetbal International. "Ik had er nooit moeite mee als de trainer me daar opstelde. Hij wist waar mijn kracht en zwaktes lagen als spits. Ik was geen type dat alleen maar loerde op zijn doelpunten, juist niet."

"Ik wilde meevoetballen, veel aan de bal komen en met mijn spel ervoor zorgen dat we ons als team konden verplaatsen richting het vijandelijke doel", aldus De Jong. Hij maakte in 168 wedstrijden in de Eredivisie 57 doelpunten voor Ajax en dat was een flink aantal voor iemand die door de club zelf werd opgeleid. De laatste spits die Ajax uit de eigen opleiding haalde en ook echt slaagde was echter een naam uit de vorige eeuw: Patrick Kluivert.

In het interview met het weekblad weet De Jong ook niet goed wie er in de voetspore van Kluivert trad na diens vertrek in 1997. Geen spits schopte het van De Toekomst naar een succesvolle tijd in het eerste elftal. "Het is ook geen makkelijke positie. En als je aan de lopende band scoort, dan is de kans groot dat je in Nederland al op zeer jonge leeftijd wordt weggeplukt. Soms al in de jeugd zelf. Daarom vind ik het lastig om de leegte te verklaren vanuit de eigen kweek.

Heb jij de laatste jaren spitsen uit de Ajax-jeugd gezien die langer de tijd hadden moeten krijgen?

Meer nieuws

Live meepraten in de Premier League: Crystal Palace - Manchester United
0
Koopmeiners heeft geen basisplek nodig om goud waard te zijn voor Atalanta
0
Liveblog huldiging PSV: Selectie op bordes, Stadhuisplein uitzinnig van vreugde
33
'Bayern München schakelt definitief door naar Erik ten Hag'
30
Vitesse beleeft doorbraak in reddingsplan: Parry ziet af van claim
14
Live meepraten in de Eredivisie: Excelsior - NEC
8

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties