Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax begint furieus voor eigen publiek en geeft PSV eerste tik

Laatste update:

De basisopstellingen van beide elftallen telden enkele verrassingen. Zo speelde bij Ajax Blind op het middenveld, waardoor Perr Schuurs en debutant Lisandro Martínez samen het hart van de verdediging vormden. Afrika Cup-gangers Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui begonnen op de reservebank, maar André Onana was wel fit genoeg bevonden om het doel van de Amsterdammers te verdedigen. Bij PSV spaarde Mark van Bommel Nick Viergever, Érick Gutiérrez, Donyell Malen en Hirving Lozano met het oog op de return van aanstaande dinsdag tegen FC Basel in de tweede voorronde van de Champions League. Daardoor maakte Olivier Boscagli centraal achterin zijn debuut voor de Eindhovenaren.

Boscagli kende een onwennig begin, want hij zag er niet goed uit bij de openingstreffer van Dolberg. De Franse verdediger trok weg uit het centrum, waardoor Donny van de Beek richting het doel gestoken kon worden door Joël Veltman. Van de Beek werd opgevangen door Derrick Luckassen, waardoor Dolberg geheel vrij kwam te staan in het strafschopgebied en van dichtbij eenvoudig kon scoren: 1-0. Ajax liep in de openingsfase over PSV heen en was vrijwel onmiddellijk na de openingstreffer dicht bij een tweede doelpunt. Dolberg kwam alleen voor doelman Jeroen Zoet te staan, maar schoot vervolgens naast.

Na een klein kwartier voetballen ging de storm van Ajax liggen en kwam PSV iets beter in de wedstrijd. Sam Lammers kopte naast, terwijl Cody Gakpo Onana aan het werk zette. Het duel kwam zo steeds meer balans. Grote kansen vielen er in het restant van de eerste helft niet meer te noteren, een discutabele arbitrale beslissing wél. Jorrit Hendrix beging op slag van rust met al een gele kaart op zak in korte tijd twee overtredingen, maar Higler besloot de middenvelder van PSV te sparen, tot grote woede bij Ajax. Van Bommel realiseerde zich dat Hendrix met vuur speelde en besloot de middenvelder in de rust te wisselen ten faveure van Gutiérrez. Ook Bruma bleef bij PSV achter in de kleedkamer: de Portugese zomeraanwinst werd afgelost door Malen.

Malen leek vrijwel onmiddellijk een goede kans te krijgen, maar de spits schoot voorlangs én werd uiteindelijk teruggefloten vanwege buitenspel. In de 53ste minuut sloeg Ajax aan de overzijde op schitterende wijze toe. Van de Beek miste in eerste instantie nog een opgelegde kans, maar de aanval liep verder, waarna Blind vanaf een meter of twintig fraai de bovenhoek vond: 2-0. Higler raadpleegde nog wel de videoscheidsrechter (VAR) omdat Dusan Tadic luttele seconden voor het doelpunt Boscagli in het gezicht raakte, maar het contact was uiteindelijk onvoldoende om de treffer af te keuren. Kort erna bracht Ten Hag Ziyech en Lasse Schöne voor Quincy Promes en Lisandro Martínez, terwijl Van Bommel met het inbrengen van Lozano voor de vrijwel onzichtbare Steven Bergwijn direct zijn laatste wissel doorvoerde.

Dat bleek na ruim een uur een ongelukkige keuze van Van Bommel: Lammers moest de strijd geblesseerd staken, waardoor PSV het laatste halfuur moest doorkomen met een man minder. Met tien man waren de Eindhovenaren twintig minuten voor tijd wel dicht bij de aansluitingstreffer. Malen kon vrij uithalen na een combinatie met Lozano, maar hij schoot uiteindelijk wild over. Even later trof Ajax-debutant Sergiño Dest na een fraaie individuele actie de buitenkant van de paal. De wedstrijd bloedde in de slotfase enigszins dood, waardoor het scorebord uiteindelijk niet meer in beweging kwam.

Ajax is de verdiende winnaar

Meer nieuws

Grote wens waar Noa Lang 50.000 euro voor overhad bij PSV komt eindelijk uit
60
VZ Kort: Drie Eredivisie-spelers opgeroepen voor WK-kwalificatieduels Japan
77
'Manchester United ontslaat Erik ten Hag zelfs bij winst van de FA Cup'
64
De 11 namen die Mauricio Pochettino kunnen opvolgen bij Chelsea
18
FC Barcelona handelt snel na wegsturen Xavi en bindt opvolger tot 2026
47
Zirkzee treedt in voetsporen Osimhen en Vlahovic met winnen individuele prijs
16

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties