Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax beloont stormachtige doorbraak en maakt talent van het jaar bekend

Laatste update:

In januari maakte Hato zijn officiële debuut in het eerste en sindsdien is het snel gegaan. Na een uitstekende invalbeurt tegen Fortuna Sittard vocht de linkspoot zich in de basis, waar hij vervolgens niet meer uit verdween. Hato eindigde het seizoen op vijftien duels in Ajax 1 en dat is ook intern niet onopgemerkt gebleven. De centrumverdediger annex linksback wordt verkozen tot talent van het jaar, waarmee hij in een rijtje terechtkomt met onder anderen Ryan Gravenberch, Clarence Seedorf én John Heitinga.

Laatstgenoemde was ook degene die Hato maandag de trofee overhandigde. De tiener speelde de meeste van zijn duels in Ajax 1 onder Heitinga, al was het Alfred Schreuder die hem in januari liet debuteren. Zelf zegt Hato 'nog niet te hebben stilgestaan' bij hoe snel zijn ontwikkeling verloopt. "Maar ik had niet gedacht dat het zó snel zou gaan", aldus de verdediger in gesprek met Ajax TV.

Hato geldt als opvolger van Charlie Setford, die er in 2022 met de Abdelhak Nouri Trofee vandoor ging. In tegenstelling tot Hato lijkt de negentienjarige doelman nog níét dicht bij een doorbraak in Ajax 1. Setford moet in Amsterdam sowieso Gerónimo Rulli en Remko Pasveer voor zich dulden, terwijl Jay Gorter binnenkort ook nog terugkeert van een huurperiode bij Aberdeen. Daarom lijkt er voor Setford ook komend seizoen een rol bij Jong Ajax weggelegd. Setfords contract loopt eind juni af, maar het lijkt erop dat hij zijn verbintenis gaat openbreken.

Meer nieuws

Erik ten Hag deelt nieuwe sneer uit: 'Jullie maken er maar krantenkoppen over'
2
Frenkie de Jong zorgt voor uitvoerige discussies: 'Gullit vindt het niet veel'
22
VZ Kort: Bekerheld Igor Paixão terug op het trainingsveld bij Feyenoord
77
'FC Barcelona krijgt PSG-icoon aangeboden, maar twijfelt sterk'
32
'Presidentskandidaat bevestigt interesse van Ajax in spits Allen Obando'
10
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
7

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties