Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax bereikt voor het eerst sinds 2003 weer laatste acht in Europa

Laatste update:

In de competitiewedstrijd tegen FC Twente werd Traoré nog uitgefloten; donderdag bracht de aanvaller het thuispubliek in extase. Het was geen al te moeilijk doelpunt voor Traoré, want hij kon van dichtbij binnenknikken nadat een schot van Amin Younes was gepareerd door keeper Robin Olsen. Diezelfde Olsen had kort daarvoor nog een venijnig schot van Lasse Schöne uit zijn doel gehouden. Dat waren de eerste twee mogelijkheden voor Ajax. Kopenhagen was feller uit de startblokken gekomen, maar wist André Onana in de openingsfase niet in de problemen te brengen.

Na het doelpunt van Traoré had Ajax steviger grip op de wedstrijd. De Amsterdammers slaagden er enige tijd in om Kopenhagen het voetballen onmogelijk te maken en zochten zelf naar de margeverdubbeling. Hakim Ziyech mikte oog in oog met keeper Olsen naast het doel, terwijl vrije trappen van Ziyech en Schöne niet voldoende dreiging opleverden. Gaandeweg de eerste helft wist Kopenhagen de bal weer beter in bezit te houden. De solide defensie van Ajax hield de Denen echter in bedwang.

Kasper Dolberg benutte zelf de strafschop na een overtreding van Jores Okore.

De 1-0 voorsprong leek tot de rust geconsolideerd te worden, maar Ajax mocht vlak voor tijd zelfs nogmaals juichen. Dolberg werd gehaakt door Jores Okore en de spits ging zelf achter de bal staan. Hij stuurde Olsen de verkeerde kant op: 2-0. Ajax kreeg in de tweede helft voldoende mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien. Traoré moest zijn tweede maken, maar krulde de bal naast toen hij op aangeven van Matthijs de Ligt vrij voor het doel stond. Dolberg kwam een teenlengte te kort om de 3-0 te verzorgen.

Ook Younes had het geluk niet aan de zijde: halverwege de tweede helft vuurde de buitenspeler in het zijnet. De allerbeste kansen op de beslissing waren voor Dolberg, die tweemaal plots volledig vrij opdook voor het doel. Eerst schoot hij op de paal na een voorzet van de opgestoomde Nick Viergever; vlak voor tijd stuitte hij op de keeper. Kopenhagen, met ex-Ajacied Nicolai Boilesen vanaf de tweede helft in de gelederen, bleef zodoende in leven. Desondanks had Ajax weinig meer te duchten van de bezoekers, behoudens een poeier van Andreas Cornelius die naast scheerde.

-
Zie je Ajax als kanshebber om de Europa League te winnen?

Meer nieuws

Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
108
AZ ziet mogelijke opvolger van Vangelis Pavlidis in Eredivisie rondlopen
13
Sergiño Dest brengt supporters van PSV in korte video zeer slecht nieuws
10
Meerdere Italiaanse spelers trappen in nepaanbiedingen uit Saudi-Arabië
13
Arne Slot ziet na Pepijn Lijnders tweede Nederlander vertrekken bij Liverpool
12
'Verdediger van PEC kan fraaie overstap maken naar LaLiga of Premier League'
4

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties