Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax betaalt Manchester United miljoenen en heeft Blind terug

Laatste update:

Blind werd opgeleid door Ajax en verliet de Amsterdammers in de zomer van 2014 voor 17,25 miljoen euro om voor Manchester United te gaan spelen. Vorig seizoen kwam hij amper aan de bak onder manager José Mourinho en op nog zo'n seizoen zat Blind niet te wachten. Vader Danny Blind, commissaris bij Ajax, gaf reeds nog aan dat zijn zoon meerdere opties had. Ajax had zijn pijlen in eerste instantie gericht op Lisandro Magallán. De Argentijnse verdediger werd al medisch gekeurd in Amsterdam, maar zijn club wilde hem niet laten gaan voordat een vervanger in huis was gehaald.

Na een aantal weken werd de stekker uit de deal getrokken en richtte directeur spelersbeleid Marc Overmars zijn pijlen vol op Blind. En met succes, want na onderhandelingen met the Red Devils is de Amsterdammer terug op het oude nest. Ajax heeft via algemeen directeur Edwin van der Sar geprobeerd om Blind, die nog tot medio 2019 vast lag op Old Trafford,voor een lagere prijs vast te leggen, maar hier wilde de Engelse grootmacht niet aan meewerken. Manchester United zou Harry Maguire namelijk geïdentificeerd hebben als opvolger van de 54-voudig international en moet Leicester City waarschijnlijk een bedrag dat rond de zestig miljoen euro ligt, betalen voor de WK-ganger.

Blind is de vijfde aankoop van Ajax voor komend seizoen. Eerder werden Perr Schuurs (Fortuna Sittard), Hassane Bandé (KV Mechelen), Zakaria Labyad (FC Utrecht) en Dusan Tadic (Southampton) al aangetrokken. Trainer Erik ten Hag zal het echter nog wel een half jaar moeten doen zonder Bandé. De aankoop van 8,25 miljoen euro raakte vrijdag tijdens een oefenwedstrijd tegen Anderlecht zwaar geblesseerd en is zeker tot aan de winterstop uitgeschakeld.

Goede zet van Ajax?

Meer nieuws

Slot geeft aan of hij spelers uit de Eredivisie mee wil nemen naar Liverpool
0
Joey Veerman en Luuk de Jong zingen in microfoon op kampioensfeest van PSV
0
San Siro ziet zes doelpunten, maar geen winnaar tussen AC Milan en Genoa
4
Hakim Ziyech en Dries Mertens maken prachtige goals voor winnend Galatasaray
34
Keane geeft Haaland nieuwe veeg uit de pan; doodse stilte in studio volgt
14
Live meepraten in de Serie A: AS Roma - Juventus
2

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties