Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax beteugelt voorhoede Heerenveen en wint simpel

Laatste update:

De start van Ajax was overweldigend. De thuisploeg mocht binnen de twee minuten al bijna juichen, ware het niet dat Brian Vandenbussche een schot van Theo Janssen ternauwernood naast de palen wist te frommelen. Het bleek de opmaat voor een eerste fase minuten waarin de thuisploeg vrijwel continue de bal in de ploeg had en Heerenveen vooral toe moest kijken. Heel erg vonden de gasten dat overigens niet, aangezien Ajax na de kans in de beginfase vrijwel nooit echt gevaarlijk werd. Alleen Toby Alderweireld testte de Friese defensie, maar zijn inzet werd voor het doel weggehaald door Michel Breuer.

Het spelbeeld bleef vervolgens lange tijd hetzelfde. Ajax had de bal, maar wist geen openingen te creëren in de afweer van Heerenveen, dat zelf gokte op ingevingen van het gevaarlijke spitsentrio Oussama Assaidi, Bas Dost en Luciano Narsingh. Acht minuten voor het rustsignaal brandde de wedstrijd plots los. Ajax opende de score via Kolbeinn Sigthórsson, die zijn lichaam goed gebruikte om Breuer van het lijf te houden en vervolgens in de verre hoek raak schoot. Het antwoord van Heerenveen mocht er zijn: na een prachtige aanval belandde de bal voor de voeten van de geheel vrijstaande Bas Dost, die vlak voor Kenneth Vermeer doodeenvoudig kon binnenschuiven.

Nadat Youssef El-Akchaoui vervolgens rakelings naast schoot, was het toch weer Ajax dat toesloeg. Alderweireld kon volledig ongehinderd opstomen richting het doel van Vandenbussche, die met een ongenadig harde knal kansloos werd gelaten. Ajax leek daarmee met een voorsprong de pauze te halen, maar moest nog één keer heel diep gaan. Filip Djuricic leek de stand namelijk wederom gelijk te trekken, maar de jonge Serviër wist de bal net niet tussen de palen te krijgen.

Tien minuten na rust bracht Ajax zichzelf in veiligere haven. Na een matig begin van het tweede bedrijf belandde de bal met enig fortuin voor de voeten van Derk Boerrigter, die hem vervolgens bij Eriksen bezorgde. De Deen stuurde de inmiddels doorgelopen Boerrigter weg, die Vandenbussche met een lage schuiver kansloos liet. Gregory van der Wiel liet enkele minuten later na om de wedstrijd meteen definitief in het slot te gooien. Zijn kopbal van dichtbij eindigde op de lat. Heerenveen kroop nadien wat uit de schulp, kreeg ook kansjes, maar wist de aansluitingstreffer niet meer te forceren. Miralem Sulejmani tekende dertien minuten voor tijd na een frivole actie voor de 4-1, waarna Van der Wiel in blessuretijd de eindstand op 5-1 bepaalde.

Welke treffer vond jij het mooist?

Meer nieuws

Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
1
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
13
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
36
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
21
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
19

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties