Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax buigt voor AZ na rode kaart en geeft PSV vrij baan

Laatste update:

De aanvoerder van Ajax werd weggestuurd, nadat Aron Jóhannsson was weggedraaid en naar de grond ging. Het contact tussen de aanvaller van AZ en Moisander leek minimaal, maar scheidsrechter Pol van Boekel dacht aan een overtreding en meende bovendien dat AZ van een scoringskans werd beroofd. Moisander kreeg zodoende een directe rode kaart en met tien tegen elf werd Ajax naar achteren gedrukt. Een kwartier voor tijd maakte AZ vervolgens het enige doelpunt van de wedstrijd: Simon Poulsen gaf de bal laag voor en Jóhannsson kon van dichtbij de 0-1 binnen tikken. De hoop op een vijfde kampioenschap op rij lijkt nu wel voorbij in Amsterdam.

Ajax begon donderdag met een bijzonder jong middenveld, met Jairo Riedewald, Riechedley Bazoer en debutant Daley Sinkgraven, en na een afwachtende openingsfase was de eerste kans na ruim tien minuten spelen voor Anwar El Ghazi. Zijn schot mislukte, maar Ajax nam hierna wel de regie in handen en Lasse Schöne en El Ghazi zetten Esteban aan het werk, terwijl Nicolai Boilesen na een handige lichaamsbeweging van Ricardo Kishna op kon stomen, maar een mislukt schot produceerde, waar hij de bal beter had kunnen afspelen. AZ liet zich na een halfuur voor het eerst zien, maar Jóhannsson vond Jasper Cillessen (toch fit genoeg om te kunnen spelen) op zijn pad.

Kort hierna kreeg Mike van der Hoorn namens Ajax de grootste kans van de eerste helft. De verdediger was met een hoekschop mee naar voren gekomen en kopte goed in, maar Mattias Johansson haalde de bal via de lat voor zijn doellijn weg. Uit de rebound kwam Ricardo van Rhijn nog dichtbij, maar zijn poeier ging naast, waardoor AZ met de schrik vrijkwam. De Alkmaarders kregen in het restant van de eerste helft nog kansen via Steven Berghuis en Guus Hupperts, maar Ajax was in de eerste vijfenveertig minuten de betere ploeg. De beloning in de vorm van een goal bleef echter uit en in de tweede helft hoopte Ajax de druk verder op te kunnen voeren.

De gastheren kwamen echter niet goed uit de kleedkamer. Hupperts kreeg de eerste kans na de thee, maar draaide de bal in de handen van Cillessen, die even hierna erg slordig was bij het uitverdedigen. Berghuis kreeg een schietkans, maar hij viel en ramde de bal hoog over, waardoor de foute pass van Cillessen dus niet afgestraft werd. Het antwoord van Ajax kwam van El Ghazi, maar hij schoot na een goede actie net naast. De wedstrijd golfde op en neer en een halfuur voor tijd werd Moisander weggestuurd met rood. AZ ging nu op jacht naar de drie punten en Wesley Hoedt kopte op de lat, waarna Sinkgraven uit de counter die volgde dicht bij zijn eerste goal voor Ajax kwam. Hij schoot echter net over het doel van Esteban, die Jóhannsson vervolgens de winnende zag maken.

-
Vond je de rode kaart voor Niklas Moisander terecht?

Meer nieuws

Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
7
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
5
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
4
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
18
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
54
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties