Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax contracteert Siem de Jong en drie anderen in nieuw talentenprogramma

Laatste update:

Het talentenprogramma gaat twee jaar duren en ondersteunt de gedachtengoed dat meer oud-Ajacieden betrokken moeten zijn bij de club. "Op de Toekomst zijn meerdere oud-spelers actief, maar we willen deze ook graag buiten het veld bij Ajax betrekken. Ik heb zelf gemerkt hoe fijn het werken is geweest met Edwin van der Sar", licht commercieel directeur Menno Geelen toe op de clubwebsite.

Geelen ging ruim een jaar geleden in gesprek met De Jong. "Toen zei hij dat hij eerst nog een seizoen bij De Graafschap wilde spelen, maar dat hij na zijn carrière wilde kijken of hij iets bij Ajax kon gaan doen. Toen dacht ik: dit soort dingen moeten we meteen beetpakken. En die gedachte bleek breedgedragen binnen de club." De Jong heeft zich nu voor twee jaar verbonden aan Ajax, net als oud-teamgenoot Van Rhijn. De voormalig rechtsback maakte onlangs op festival Lowlands bekend dat hij een punt heeft gezet achter zijn spelersloopbaan.

Ook De Jong reageert via de clubwebsite op zijn aanstelling. "Ik volg al een tijd met grote interesse wat Ajax allemaal doet buiten het veld. Daar wil ik graag aan bijdragen. Er lopen op de club veel mensen rond met een brede opleidingsachtergrond en indrukwekkende ervaring, daar kan ik veel van leren." Van Rhijn ging in het afgelopen seizoen met de directie van Ajax naar de uitwedstrijd tegen Union Berlin. "Daar heb ik meegekeken hoe het commercieel en bestuurlijk werkt rondom een wedstrijd. Mede dat prikkelde me om meer te leren over het reilen en zeilen bij Ajax. Ik kijk ernaar uit om de club van verschillende kanten te leren kennen."

Het traject
Geelen gaat ook dieper in op het traject dat De Jong en zijn kersverse collega's voorgeschoteld krijgen. "We hebben een tweejarig traject gemaakt waarbij ze in projecten gaan meedoen, op verschillende afdelingen meelopen en (externe) cursussen krijgen. De deelnemers krijgen brede ondersteuning vanuit de directie, de Vereniging en onze leidinggevenden. En we maken gebruik van de kennis en ervaring die de Ajax Coaching Academy te bieden heeft. Aansturing van het programma komt vanuit de HR-afdeling, ikzelf ga namens de directie de rol vertolken als degene die het programma begeleidt. Dat vind ik heel leuk, maar ik denk dat ik zelf ook veel van hen kan leren." Geelen hoopt dat de deelnemers in de toekomst iets gaan bijdragen binnen Ajax.

Is dit talentenprogramma een goede zaak voor Ajax?

Meer nieuws

VZ Kort: Bekerheld Igor Paixão terug op het trainingsveld bij Feyenoord
77
'FC Barcelona krijgt PSG-icoon aangeboden, maar twijfelt sterk'
19
'Presidentskandidaat bevestigt interesse van Ajax in spits Allen Obando'
8
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
6
Reservespeler gaat PSV mogelijk verlaten voor avontuur in Spanje of Engeland
7
Marijn Beuker legt met 1 opmerking enorme fout van Sven Mislintat bij Ajax bloot
52

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties