Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax dankt Klaassen voor drie zwaarbevochten punten

Laatste update:

Heerenveen en Ajax maakten er in het Abe Lenstra Stadion een open eerste helft van, waarin het spel op en neer golfde en beide ploegen gevaar stichtten. Klaassen loste na een kwartier spelen het eerste schot, maar de aanvoerder van de Amsterdammers zal Erwin Mulder met de nodige moeite redding brengen. Diens collega André Onana moest vlak daarna twee keer handelend optreden bij twee inzetten van Pelle van Amersfoort. De Friezen slaagden er daarna steeds meer in om het spel van Ajax te verstoren, al had het na iets meer dan een half uur spelen ook zomaar 0-1 kunnen staan.

Amin Younes bediende na een goede actie Kasper Dolberg, die de bal echter over de lat knalde. Van Amersfoort zette met nog tien minuten te gaan Onana nog een keer aan het werk. De stijlvolle zweefduik van de doelman was echter voldoende om het gevaar onschadelijk te maken, waarna Klaassen vlak voor rust voor het slotakkoord zorgde door Mulder met een flinke pegel aan te sporen tot actie. Na rust kreeg Hakim Ziyech snel de kans om zijn oude club pijn te doen. Een vrije trap van de spelmaker vloog echter vlak langs het doel van Mulder.

Ook in de tweede helft had Ajax moeite om zich voetballend een weg door de Friese verdediging heen te banen en verder dan een paar speldenprikjes kwamen de Amsterdammers niet. Younes mocht een dikke twintig minuten voor tijd wel aanleggen voor een flinke kans, maar tot afgrijzen van de uitsupporters gleed de Duitser op het moment suprême uit, waardoor hij de bal van vlakbij over joeg. In de tegenstoot kreeg Ajax daarna bijna het deksel op de neus toen de bal uiteindelijk voor de voeten van Sebastian Larsson belandde.

De Zweed plaatste het leer in de rechterhoek, maar Onana was ging op tijd naar de grond om te keren. Drie minuten later zat het de bezoekers toch een keer mee toen de ingevallen Donny van de Beek Klaassen met een mooi balletje in het zestienmetergebied vond. De aanvoerder wachtte daarna lang, liep om Mulder heen en schoot uiteindelijk via de keeper raak. Younes kreeg even daarna de opnieuw op aangeven van Van de Beek de kans om de wedstrijd in het slot te gooien. De Duitser had echter te veel tijd nodig en kwam niet meer om Mulder heen.

-
Vind jij dat Ajax de overwinning verdiende?

Meer nieuws

Live meepraten in de Premier League: Arsenal - AFC Bournemouth
3
Justin Kluivert doet open sollicitatie bij Ronald Koeman in aanloop naar het EK
11
'Manchester United mikt op Franse verdediger die 70 miljoen moet kosten'
6
Felbegeerde De Zerbi vertelt of hij überhaupt openstaat voor een nieuwe club
6
Geen penalty na zelden vertoonde handsbal in de KKD: 'Dit is donkerrood'
35
Mark van Bommel genoemd als mogelijke trainer halve finalist Champions League
12

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties