Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax dankzij prachtgoals naar simpele zege in Almelo

Laatste update:

Ajax begon aan de wedstrijd zonder de geblesseerde Jasper Cillessen, die werd vervangen door Diederik Boer. De stand-in zag met goedkeuring toe hoe de defensie voor hem de Almelose dadendrang in de openingsfase moeiteloos beteugelde, en stond te genieten toen Anwar El Ghazi in minuut elf toesloeg. De gelegenheidsspits - Lasse Schöne begon rechts voorin - ontdeed zich van twee tegenstanders en ramde de bal van buiten de zestien schitterend in de kruising. Dat doelpunt werd gevolgd door een voorzichtig offensief van de thuisploeg, die op gelijke hoogte leek te komen.

Leek, want het doelpunt van Ramon Zomer werd afgekeurd wegens buitenspel, al was dat twijfelachtig. Extra zuur voor de Almeloërs was het dat Ajax kort daarop opnieuw scoorde. Dit keer was het Nemanja Gudelj die mocht aanleggen voor een schot van afstand en ook nu vloog de bal bijzonder fraai in de bovenhoek. Ajax zat daarmee op rozen, maar moest blijven oppassen. Jaroslav Navratil had vijf minuten voor rust de 1-2 op zijn schoen, maar miste de enorme kans. Niet veel later schoof El Ghazi voor een leeg doel naast. De 0-2 bleef daardoor tot aan de rust staan.

Lange tijd kwam die marge ook na de pauze niet echt in gevaar. Even was er ophef in het Polman Stadion om dat Gudelj een bal in de zestien tegen zijn arm kreeg, maar scheidsrechter Kevin Blom wuifde het voorval terecht weg. Het eerste echte moment van opwinding kwam ook van de voet van de Servisch international. Zijn vrije trap van ver buiten de zestien verraste doelman Bram Castro, die het geluk had dat de inzet via de bovenkant van de lat over het doel stuitte.

Heracles probeerde het daarna nog wel en voerde de druk op, wat nog leidde tot een goede mogelijkheid voor Mike te Wierik. Het schot van de verdediger vloog rakelings naast. Ajax hield al met al vrij eenvoudig stand en liet na de misser van Te Wierik na om de score verder uit te bouwen. Na een prachtige, snelle aanval had Viktor Fischer het leer voor het binnentikken, maar de Deen sprong slordig met de gelegenheid om en drukte naast. De 0-2 bleef daardoor staan. Ajax kan zich nu gaan voorbereiden op het Europese treffen met Fenerbahçe van aankomende donderdag.

-

Meer nieuws

VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
23
Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
1
De Gelderlander weet waar nieuwe Vitesse-eigenaar mogelijk vandaan komt
25
Ajax rondt komst van nieuwe keeper met status van toptalent af
11
'José Mourinho aast op spectaculaire comeback in Premier League'
21
Het hoge woord is eruit: Thiago Silva keert na 16 jaar terug bij Fluminense
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties