Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax dient machteloos AZ grootste nederlaag toe sinds januari 2008

Laatste update:

Voor het eerst dit seizoen had Kasper Dolberg een basisplek bij Ajax. De spits kreeg de voorkeur boven Klaas-Jan Huntelaar, terwijl Maximilian Wöber in het centrum van de verdediging stond. Daardoor schoof Daley Blind op naar het middenveld. De voorste man op het middenrif was Donny van de Beek, die in de vierde minuut al de score opende. Dusan Tadic stiftte de bal over de verdediging heen en lanceerde Van de Beek, die oog in oog met Marco Bizot geen fout maakte.

Na een kwartier had ook Lasse Schöne een fraai lobje in huis. Vanbinnen het strafschopgebied bediende hij ploeggenoot Nicolás Tagliafico, die met een prachtige omhaal leek te scoren. Bizot kreeg echter nog een voet tegen de bal en voorkwam de 2-0. AZ liet zich tot dat moment niet onbetuigd, maar André Onana pareerde schoten van Thomas Ouwejan en Marko Vejinovic. De middenvelder had een basisplek en maakte zijn eerste minuten in ruim een jaar tijd.

Ajax was echter veel sterker in eigen huis en het leek wachten op het tweede doelpunt. Voor rust kwam die er niet. Kansen waren er wel, bijvoorbeeld uit een kopbal van Van de Beek in minuut 42. In de tweede helft was het niet lang wachten tot Ajax alsnog uitliep. De 2-0 kwam op naam van Dolberg, die profiteerde van een fout van Bizot. De derde keeper van het Nederlands elftal verwerkte de bal slecht na een schot van Hakim Ziyech en in de rebound profiteerde de Deen daarvan.

Dolberg maakte er daarna bijna 3-0 van, maar ditmaal had Bizot wel een uitstekende redding in huis. Desondanks zou het derde Amsterdamse doelpunt gauw vallen: na een door Ricardo van Rhijn van richting veranderd schot van Daley Blind was Bizot kansloos. De vierde kwam op naam van Ziyech, die na een mooie actie in het zestienmetergebied de verre hoek vond. De angel was daarna volledig uit de wedstrijd. Ajax kreeg nog wel enkele kansen en het slotakkoord kwam zeven minuten voor tijd van Tadic op aangeven van Ziyech. Diezelfde Ziyech schoot in de blessuretijd op de paal en liep daarbij een hamstringblessure op, waarvan de ernst nog onduidelijk is.

-

Meer nieuws

'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
9
VI oppert naam als opvolger van Slot die Guardiola's mond deed openvallen
2
Salarisplafond in Premier League maakt eind aan onbeperkt budget van rijke clubs
14
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
11
Driessen: 'Hij is interessant voor Ajax, maar een heel principieel mannetje'
2
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties