Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-directie reageerde geschokt op voorstel Suárez in 2010

Laatste update:

In het nieuwe boek Crossing the Line - My Story van de 27-jarige spits vertelt hij allerlei verhalen over zijn loopbaan tot nu toe. Columnist Daniel Taylor van The Guardian besteedt ook aandacht aan het boek van Suárez en stipt aan dat de winnaarsmentaliteit van de aanvaller ver ging. Aan het eind van het seizoen 2009/10 deed Suárez een ultieme poging kampioen te worden met Ajax.

Bij het ingaan van de laatste speelronde in de Eredivisie stond FC Twente bovenaan met 83 punten en ging op visite bij NAC Breda; Ajax volgde met 80 punten en had nog een uitwedstrijd tegen NEC voor de boeg. Suárez wilde er alles aan doen en bedacht het plan om de spelers van NAC een aanmoedigingspremie in het vooruitzicht te stellen. Als zij van FC Twente zouden winnen, zouden ze vanuit de Ajax-spelersgroep geld krijgen.

Suárez stapte met zijn plan naar de directie, maar die reageerde geschokt. "Nee, nee, nee. Ben je gek, Luis? Doe nooit meer zo'n voorstel. Zulke dingen kunnen we niet maken, hier in Nederland", kreeg hij te horen. Suárez snapte er weinig van en droop teleurgesteld af. Hij kon moeilijk verteren dat 'mensen met Ajax in hun hart' niet zo ver wilden gaan voor de landstitel. "Iedereen ging er veel te gemakkelijk mee om", schrijft hij.

Ajax won met 1-4 bij NEC en FC Twente deed ook wat het moest doen: het won met 0-2 bij NAC en vierde de landstitel. In het seizoen dat volgde verliet Suárez zijn club halverwege de rit voor vele miljoenen euro's voor Liverpool. Kort voor zijn transfer was Martin Jol weggegaan bij Ajax en was Frank de Boer ten tonele verschenen. Een paar maanden later pakte Ajax de eerste landstitel sinds het seizoen 2003/04.

Had de Ajax-directie 'ja' moeten zeggen op het voorstel van Luis Suárez?

Meer nieuws

De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
4
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
9
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
7
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties