Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax doet favoriete opponent pijn met vijf doelpunten

Laatste update:

De wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion begon wat later, doordat de spelersbus van Ajax op weg naar Breda terecht kwam in de file. De Boer sprak voor de aftrap de vrees uit dat de vertraging misschien effect zou hebben op zijn spelers, maar daar was binnen de lijnen helemaal niets van te merken. Tussen de 27ste en 38ste minuut legde Ajax er drie binnen achter Jelle ten Rouwelaar, die nog nooit wist te winnen van de Amsterdammers. Eerst knalde Ricardo van Rhijn van afstand met een stuit raak, daarna rondde Sigthórsson een mooie aanval en een laatste pass van Nicolai Boilesen met rechts af.

De IJslandse spits, die de voorkeur kreeg boven Arek Milik tegen NAC, tekende nog voor rust ook nog eens voor zijn tweede goal van de avond. Na een fraaie pass van Davy Klaassen, die aan de linkerkant van het middenveld begon in plaats van op rechts, rondde Sigthórsson af voor de 0-3. Ajax ging in een zetel de rust in, terwijl NAC wist dat de eerste thuiszege op de Amsterdammers sinds 2003 waarschijnlijk niet gerealiseerd zou worden. Voor de drie doelpunten van Ajax was bij de thuisclub alleen Perica gevaarlijk geworden met een uithaal, maar Jasper Cillessen keerde die poging.

Ajax werd na rust niet echt gehinderd, op weg naar een grotere zege. De makke van de titelverdediger zelf zorgde er echter voor dat het tien minuten onderweg in de tweede helft niet al 0-4 stond. Joeri de Kamps haakte Lucas Andersen en veroorzaakte zo een strafschop tegen zijn oude werkgever. Sigthórsson legde aan om zijn hattrick te voltooien, maar schoot huizenhoog hoog over en liet de 0-3 voorsprong zo intact. De misser van de spits werd snel afgestraft, want bij de eerste NAC-aanval die volgde kopte Perica de eerste van de Bredanaars binnen na een vrije schop van Adnane Tighadouini.

Echt van de wijs raakte Ajax toch niet. Een handvol minuten na Perica's aansluitingstreffer herstelde Joël Veltman het verschil weer tot drie doelpunten. Uit een hoekschop werd de bal doorgekopt door Klaassen en tikte Veltman van dichtbij de vierde binnen. Ajax verslapte vervolgens andermaal en dat leidde tot de mooie 2-4 van, andermaal, Perica. NAC zette weer aan, maar moest toch vooral achteruit blijven lopen. Ricardo Kishna raakte de paal, invaller Milik miste een kans en Sigthórsson raakte de lat, voordat hij toch nog zijn hattrick maakte.

-
Moet Kolbeinn Sigthórsson de eerste spits blijven bij Ajax?

Meer nieuws

Noa Lang start zeer controversieel liedje op podium, maar Luuk de Jong grijpt in
2
Live meepraten in de Premier League: Crystal Palace - Manchester United
1
Koopmeiners heeft geen basisplek nodig om goud waard te zijn voor Atalanta
0
Liveblog huldiging PSV: Selectie op bordes, Stadhuisplein uitzinnig van vreugde
36
'Bayern München schakelt definitief door naar Erik ten Hag'
31
Vitesse beleeft doorbraak in reddingsplan: Parry ziet af van claim
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties