Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax eenvoudig ronde verder; blunder Onana gaat de wereld over

Laatste update:

Na de zege uit de heenwedstrijd besloot Ten Hag zomeraanwinst Tadic in Oostenrijk voor het eerst te laten starten. De Serviër genoot een vrije rol op de rechterflank en verdrong Donny van de Beek naar de reservebank. Daley Blind moest nog wel genoegen nemen met een reserverol. Ajax had zich in de Merkur Arena wellicht opgemaakt voor een stormloop van de thuisploeg, maar daar kwam in de praktijk weinig van terecht. Steker nog: de ploeg van Ten Hag had vrijwel niets te duchten van Sturm Graz en stapelde in de eerste helft, zonder overigens briljant te voetballen, kans op kans.

Zo werd Tadic al vroeg in de wedstrijd in kansrijke positie ternauwernood van de bal gezet door een verdediger en stuitte Klaas-Jan Huntelaar van dichtbij op doelman Jörg Siebenhandl. Huntelaar vond even later opnieuw Siebenhandl op zijn weg, maar wist zes minuten voor rust alsnog de score te openen. De spits werd in het strafschopgebied van Sturm Graz bereikt door David Neres, waarna hij de bal knap met de borst controleerde en vervolgens afrondde: 0-1. Neres liet daarna nog een kans op een tweede Amsterdamse treffer onbenut, terwijl Onana in de slotminuut van de eerste helft een poging van Stefan Hierländer nog onschadelijk wist te maken.

Ajax kwam na de onderbreking sterk uit de kleedkamer en wist zijn voordelige marge na drie minuten voetballen in het tweede bedrijf al te verdubbelen. Carel Eiting had aan de rechterkant van het veld oog voor de opgestoomde Noussair Mazraoui, waarna de back een perfecte voorzet afleverde op Tadic. Voor de Serviër was het van dichtbij vervolgens een koud kunstje om zijn eerste doelpunt in dienst van Ajax te maken. Kort daarna moest Onana nog wel redden op een poging van Markus Pink en miste Sandi Lovric in kansrijke positie, maar verder kwam het bezoek nauwelijks in de problemen.

Dat bood Ten Hag na een klein uur spelen de kans om Blind wat speelminuten te geven: de verdediger speelde als vervanger van Nicolás Tagliafico ruim een half uur. De Ajax-trainer haalde Tadic halverwege de tweede helft naar de kant, nadat de doelpuntenmaker een schop had gekregen van Sturm Graz-verdediger Fabian Koch, en zag zijn ploeg in de slotfase nog uitlopen naar een ruimere voorsprong. De eveneens ingevallen Maximilian Wöber stuurde dertien minuten voor tijd met een fraaie pass Huntelaar de diepte in, waarna de veteraan met een stift afrondde. Door een enorme fout van Onana - de doelman ging voorbij aan een eenvoudige terugspeelbal van Matthijs de Ligt - deed Sturm Graz drie minuten voor tijd nog wat terug.

-
Ontdoet Ajax zich ook van Standard Luik?

Meer nieuws

De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
7

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties