Ajax eindigt na verloren strafschoppenserie als laatste op Antalya Cup

De aanvaller deed de gehele tweede helft mee en had ogenschijnlijk geen last van plankenkoorts. Kishna liet zich direct met een schot zien en presenteerde zich als een talent met bravoure. Hij kon een verliespartij voor Ajax echter niet voorkomen en het eerste doelpunt stond al binnen tien minuten op het scorebord van het Antalya Akdeniz University Stadion. Veltman treuzelde en hierdoor kon Emre alleen af op Jasper Cillessen: hij faalde niet. Aanvoerder Siem de Jong was na twaalf minuten dicht bij de gelijkmaker, maar zijn vrije trap trof via de doelman de paal. Ajax, dat vrijdag met 2-1 van Galatasaray verloor, domineerde en had in de eerste helft een doelpunt verdiend. Met name Viktor Fischer had het vizier niet op scherp staan. De Deen ramde na een halfuur in kansrijke positie over en schoot na 35 minuten van dichtbij naast na een fraaie Amsterdamse aanval.

Met een volledig ander elftal hoopte trainer Frank de Boer in de tweede helft de gelijkmaker te kunnen forceren. Hoewel De Storm van de Zwarte Zee wat meer grip op de wedstrijd had, bleef Ajax de betere en gevaarlijkste partij. Danny Hoesen en Fischer faalden echter in de afronding en Lucas Andersen mikte tegen de paal. Van der Hoorn bezorgde de regerend landskampioen van Nederland drie minuten voor tijd toch nog de 1-1: op aangeven van Bojan Krkic kopte de verdediger van dichtbij binnen. Ajax verloor de aansluitende penaltyserie met 4-3 en keert dit weekeinde nog terug op Hollandse bodem. Ajax neemt het volgende week zondag in eigen huis op tegen PSV.

Denk jij dat Ricardo Kishna veel aan spelen toekomt in de tweede seizoenshelft?