Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax en AZ bereiken akkoord: Wijndal heeft droomtransfer te pakken

Laatste update:

De pas 22-jarige Wijndal stond al enige tijd op het lijstje van de technische leiding van Ajax. Trainer Alfred Schreuder had meerdere telefonische gesprekken met de linksback en afgelopen weekeinde was er zelfs een ontmoeting met de flankspeler van AZ. Technisch manager Gerry Hamstra en diens assistent Klaas-Jan Huntelaar wisten dat de Alkmaarders minstens tien miljoen euro wilden zien voor Wijndal, maar desondanks duurde het even voordat er een akkoord werd gesloten tussen alle betrokken partijen.

Volgens De Telegraaf zijn er twee redenen waarom het binnenhalen van Wijndal enige tijd in beslag nam. Hamstra en Huntelaar probeerden Nicolás Tagliafico, die niet wilde bijtekenen, te verkopen. Een eventuele transfer van de Argentijnse linksback laat echter op zich wachten. Daarnaast had Ajax in eerste instantie grote moeite met de salariseisen van Wijndal, die bij AZ vastligt tot medio 2024. Wat wel weer hielp bij de onderhandelingen was het feit dat zaakwaarnemer José Fortes Rodriguez afstand nam van zijn commissie.

Uiteindelijk wisten Ajax en AZ een akkoord te bereiken over de transfer van Wijndal, die een langer verblijf in Nederland de voorkeur geeft boven een avontuur bij Napoli of Sevilla. De raad van commissarissen van Ajax ging akkoord met het contractvoorstel dat was ingediend door Hamstra en Huntelaar, waarna de papieren werden opgestuurd richting het kamp-Wijndal. De verwachting is dat de jonge linksback op korte termijn aansluit bij het elftal van Schreuder.

Wijndal doorliep de gehele jeugdopleiding van AZ, dat hem op 4 februari 2017 tegen PSV liet debuteren in de hoofdmacht. Met 17 jaar en 68 dagen was hij daarmee de jongste debutant ooit in het eerste elftal van AZ. Wijndal kwam in de afgelopen vijf jaar tot 142 wedstrijden in alle competities. Daarnaast staan er elf interlands namens het Nederlands elftal achter zijn naam.

Vind jij Owen Wijndal goed genoeg voor Ajax?

Meer nieuws

'Dumfries gaat Inter mogelijk verlaten en ziet move naar Manchester wel zitten'
2
Door vuurwerk verminkte PSV-fan doet zijn verhaal: 'Ik mis tweeënhalve vinger'
26
Van Dijk naar Real Madrid? 'Als ze bellen kunnen ze hem morgen contracteren'
27
Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt van de Eredivisie in 2024/25
61
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
'Scouts van Ajax zaten dit weekend op de tribune voor deze vier toptalenten'
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties