Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax en Manchester City lijken naast vijftienjarig toptalent te grijpen

Laatste update:

Bounida, die op 3 maart van dit jaar vijftien jaar werd, werd een maand geleden rondgeleid op sportpark De Toekomst en in de Johan Cruijff ArenA. Bij de rondleiding waren de familie van de Belgische Marokkaan en ook Mo Nouri, de broer van Abdelhak Nouri, aanwezig. Ajax probeert Bounida ervan te overtuigen dat de Amsterdamse club de ideale tussenstap is, in plaats van direct de overstap naar de Europese top te maken. Een bezoek aan Manchester is vooralsnog uitgebleven. Ook de naam van Paris Saint-Germain is gevallen, maar de interesse zou niet concreet zijn.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Rayane Bounida #3??4?? (@rayane.bounida10)

Bounida heeft zogezegd nog geen professioneel contract bij Anderlecht, waardoor hij alleen voor een opleidingsvergoeding kan worden overgenomen. In zijn eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding heeft de aanvallende middenvelder zich bij de Onder-16 van Anderlecht meteen laten zien. Hij scoorde drie keer tegen de Onder-18 van Club Luik. Bounida is een hit op Instagram, waar hij 324 duizend volgers heeft, en ook op YouTube, waar vele compilatievideo's van de technicus tienduizenden keren zijn bekeken.

Urbain Haesaert, van 2010 tot 2018 hoofdscout bij Anderlecht en nu scout van Ajax, was ruim een half jaar geleden lyrisch over Bounida. "Hij is een Europese topper. Hij is een ongelooflijk goeie speler, die alle nodige kwaliteiten herbergt. Hij ziet het allemaal en is altijd vrij, de aanname is perfect, links- en rechtsvoetig geen probleem", vertelde hij aan Sporza. "Hij heeft onmiddellijk een actie, met een zeer korte draaibeweging maakt hij zich vrij en hij speelt dieper in zodra hij kan. Hij versnelt het spel. Hij dribbelt niet om te dribbelen."

"Bounida denkt altijd voorwaarts en zoekt de diepte. En hij gaat dan ook nog bijsteunen en scoren. Hij is nog klein en zal nog wat moeten groeien. Hij zal nooit een nummer negen worden, maar hij is een ongelooflijk waardevolle veldspeler die heel veel posities aankan. Hij is technisch én tactisch zo sterk." Jean Kindermans was eveneens zeer lovend. "Rayane is een uitzonderlijk goeie voetballer. Ik zit vijftien jaar in het vak en ik heb er weinigen van dat niveau gezien", verzekerde het hoofd jeugdopleiding van Anderlecht.

"Bij Rayane zal het vooral zijn: voetjes op de grond houden, er is nog een hele weg af te leggen. Voetbaltechnisch kunnen we die jongen bijna niets meer bijleren. Er zijn wel nog andere aspecten van het voetbal waarin hij nog stappen moet zetten. Maar die jongen heeft een fantastische familie", benadrukte Kindermans. "Zijn vader is heel down-to-earth en kent de stappen die nog moeten worden gezet. Die mensen weten waar we met Rayane en anderen van zijn lichting naartoe willen. Dat is een kwestie van geduld, hard werken en een klein beetje geluk afdwingen."

Meer nieuws

Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
7
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
2
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
69
Chris Woerts ziet Ajax 'hele goede keuze maken' op bestuurlijk vlak
13
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties