Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax evenaart met zege bijna dertig jaar oud clubrecord

Laatste update:

Ajax verloor slechts 2 van de voorgaande 36 thuisduels met FC Groningen en begon daarmee (uiteraard) als uitgesproken favoriet aan de wedstrijd. Dat de thuisploeg het meeste balbezit had en de wedstrijd controleerde was dan ook niet verwonderlijk, maar qua amusement hield het opnieuw niet echt over. Het tempo van de Amsterdammers in de eerste helft was te laag om het Groningen echt lastig te maken. Alleen wanneer Amin Younes in stelling werd gebracht veerde de ArenA even op: de Duitser zorgde met zijn korte dribbels voor opwinding.

Tekenend voor de aanvallende onmacht van Ajax was dat de 1-0 viel uit een vrije trap, van iets buiten de zestien. Nemanja Gudelj legde aan en stuurde de bal over de muur naar de linkerhoek van doelman Sergio Padt. Groningen kwam in de eerste helft niet verder dan en schot van Jesper Drost, die profiteerde van een foutje van Jairo Riedewald. Jasper Cillessen was echter scherp en verijdelde het dreigende gevaar.

Na de pauze was het een stuk beter wat de thuisploeg liet zien. Sterker nog: binnen een tijdsbestek van acht minuten had Ajax de wedstrijd ruimschoots moeten beslissen. Padt zag de ene na de andere bal op zich af komen, maar hoefde niet te capituleren. Davy Klaassen schoot na een prachtige pass van Riechedly Bazoer voorlangs, Milik knalde recht voor Padt hopeloos over en vergat kort daarna om af te leggen op de geheel vrijstaande Bazoer. Nog geen minuut later schoot de Pool ook nog eens rakelings naast.

Zo bleef de dodelijke tweede treffer lange tijd uit, waardoor het onmachtige FC Groningen mocht blijven hopen op een stunt. Dat was mogelijk geweest als (opnieuw) Drost beter was omgesprongen met een mogelijkheid die hem werd geboden door Johan Kappelhof. Ajax overleefde echter eenvoudig en nam tien minuten voor tijd tot opluchting van de thuisfans eindelijk verder afstand: met een prachtige slalom, gevolgd door een heerlijke stift, tekende invaller Viktor Fischer voor de verdiende 2-0.

-

Meer nieuws

Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
0
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
2
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
27
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
3
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties