Ajax geeft zege weg tegen koploper, Brabantse derby is prooi voor PSV

Jong Ajax - NEC 1-1
Met onder anderen Lerin Duarte en Richairo Zivkovic in de basis maakte Ajax niet veel indruk in de eerste helft op De Toekomst. De Amsterdammers konden nauwelijks wat afdwingen en de betere kansen waren dan ook voor de bezoekers. Zo voorkwam goalie Norbert Alblas een goal van Alireza Jahanbakhsh en schoot Tom Daemen in kansrijke positie over. Ook na de verplichte onderbreking sprongen de Nijmegenaren slordig om met de geboden mogelijkheden; Sjoerd Ars kopte bijvoorbeeld voor open doel naast. Die gemiste kansen kwamen NEC uiteindelijk duur te staan, want Riechedly Bazoer bezorgde de thuisploeg voorsprong door na een fraaie aanval te scoren. Het Ajax van Jaap Stam leek de zege binnen te hebben, maar Rens van Eijden kopte in extremis nog raak: 1-1.

Jong PSV - RKC Waalwijk 3-1
Zonder Stijn Schaars, die in de warming-up moest afhaken, begonnen de beloften van PSV heel aardig op De Herdgang. Doelman Arjan van Dijk moest een paar keer handelend optreden en aanvoerder Clint Leemans, die Schaars verving, mikte te hoog. RKC kreeg naarmate de helft vorderde meer grip, maar kwam na 35 minuten toch op achterstand. Marcel Ritzmaier scoorde met een mooie stift en vlak voor rust maakte Menno Koch er met een kopbal zelfs 2-0 van. Na de pauze waren de beste mogelijkheden opnieuw voor PSV, maar onder anderen Andjelo Rudovic en Elvio van Overbeek hadden het vizier niet op scherp staan. Toch viel er nog een derde doelpunt van PSV, want Leemans scoorde bij een hoekschop. Ingo van Weert redde de Waalwijkse eer: 3-1.