Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax haalt opgelucht adem na zware avond bij Cambuur

Laatste update:

Ajax verscheen voor het eerst sinds december 1985 in de vijfde opeenvolgende competitiewedstrijd met dezelfde elf aan de aftrap en hoopte logischerwijs ook de derde overwinning in de Eredivisie op rij te boeken. Ajax ging op zoek naar een snel doelpunt en had na zes minuten misschien wel een strafschop moeten krijgen nadat Mike van der Hoorn werd vastgehouden, maar scheidsrechter Pieter Vink vond het niets. Ajax liet hierna echter lange tijd niets zien, want men hanteerde een laag tempo en speelde met weinig branie.

Amin Younes zorgde voor de eerste echte dreiging: na een half uur spelen soleerde hij naar binnen en vond hij Leonard Nienhuis op zijn pad. Een tegenvaller voor Ajax was het uitvallen van Van der Hoorn, die zich vanwege een kneuzing aan het bovenbeen moest laten vervangen door Ricardo van Rhijn. Cambuur bood Ajax prima partij, maar verder dan een paar afstandspogingen kwam men niet. In het eerste kwartier na rust waren de geelhemden een stuk gevaarlijker en hadden zij ook wel moeten scoren.

Jergé Hoefdraad kreeg na 49 minuten vrije doortocht richting Jasper Cillessen, maar zijn schot was te slap om de doelman van het Nederlands elftal te verrassen. De supporters in het Cambuurstadion gingen er nog maar een keer volledig achter staan, want zij voelden dat er wat te halen viel tegen de koploper van de Eredivisie. De 0-1 die na 61 minuten viel, kwam dan ook als een mokerslag aan bij Cambuur. Ajax counterde, invaller Anwar El Ghazi gaf voor en Klaassen vond met zijn hoofd de verre hoek van Nienhuis.

Cambuur won slechts één van de voorgaande zes thuisduels met Ajax in de Eredivisie (in april 1999 werd het 4-1) en hield dit keer dus niet eens een punt over aan de confrontatie. Door de minimale marge bleef het weliswaar spannend, maar Ajax gaf de zege niet meer uit handen en had nog vaker kunnen en misschien moeten scoren. El Ghazi streepte voorlangs en volleerde in de handen van Nienhuis, terwijl Younes de bal na een pass van El Ghazi eveneens naast schoof. In de blessuretijd schreeuwde Cambuur nog om een penalty, maar Vink legde de bal niet op de stip. Ajax moet nu hopen dat PSV later op de avond puntenverlies lijdt tegen Willem II.

-
Had SC Cambuur meer verdiend?

Meer nieuws

'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
8
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
5
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
2
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
20
Hans Kraay junior ziet bizarre taferelen in Kerkrade: 'Werkelijk ongelooflijk'
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties