Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ajax haalt uit en neemt alvast voorschot op landstitel

Laatste update:

Het begin van Ajax was sterk. De thuisploeg zette FC Twente onder druk en was dreigend via Amin Younes, die op de rand van de zestien onderuit werd gehaald en een vrije trap mee kreeg. Arek Milik vond uit die standaardsituatie de vuisten van Nick Marsman. Gaandeweg de eerste helft zakte het spelpeil van de Amsterdammers echter weg en waren de beste mogelijkheden zelfs voor de bezoekers, die via Ajax-huurling Zakaria El Azzouzi twee keer de score hadden kunnen openen.

De wedstrijd leek voor Ajax op een herhaling van de moeizame exercities tegen FC Utrecht en Heerenveen, tot de verrassende basisklant Vaclav Cerny een vleug van zijn klasse toonde. De jonge Tsjech werd gevonden bij een snelle uitbraak en schoot hard raak in de korte hoek. De strijd was daarmee echter verre van gelopen. FC Twente kreeg niet veel later een enorme kans op de 1-1, maar Jerson Cabral besloot voor eigen succes te gaan in plaats van af te leggen op de geheel vrijstaande Hakim Ziyech. Op slag van rust was laatstgenoemde zelf ook dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet kon net worden gepareerd door Jasper Cillessen.

Na rust had Ajax de zaakjes in de verdediging beter voor elkaar. Het Enschedese gevaar werd in een vroeg stadium verijdeld, terwijl de thuisploeg zelf kansen kreeg om de wedstrijd in het slot te gooien. Zo raakte Nick Viergever na een lange rush de paal en zag Younes zijn schot van afstand door de benen van Marsman glippen. De doelman had echter het geluk dat de bal naast zijn doel verdween. Ook werd Milik in kansrijke onterecht teruggefloten voor buitenspel.

Twente liet zich echter niet helemaal onbetuigd en claimde recht te hebben op een strafschop nadat de bal op de arm van Tete kwam, terwijl Ziyech met een fraaie poging voor gevaar zorgde in de Amsterdamse doelmond. In de laatste tien minuten liep Ajax echter verder weg. Eerst kopte Mike van der Hoorn bij de tweede paal de 2-0 binnen, waarna invaller Viktor Fischer met een harde schuiver van de rand van de zestien de 3-0 verzorgde. Het laatste woord was aan Younes, die op prachtige wijze de eindstand op 4-0 bepaalde.

-

Meer nieuws

Luis Suárez richt zich met Nederlandse tweet tot Ajax-spits Julian Rijkhoff
1
ESPN steekt de draak met Milan van Dongen en rakelt hilarische video op
1
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
7
Keuze van Ajax nadert: nog maar twee trainers in beeld in Amsterdam
32
Winkelmedewerker belandde per ongeluk op selectiefoto PSV: 'Kan niet voetballen'
7
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
3

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties