Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Ajax heeft serieuze interesse in smaakmaker van het Zweedse voetbal'

Laatste update:

Het is tevens nog onduidelijk welk bedrag Ajax overheeft voor Sonko, die volgens Transfermarkt momenteel een transferwaarde heeft van 1,5 miljoen euro. De jonge vleugelaanvaller kwam dit seizoen in Zweden, dat op zijn einde loopt, tot 10 doelpunten en 7 assists in 28 wedstrijden, inclusief 6 optredens in het bekertoernooi.

Op een ander vlak wordt een veel hoger bedrag aan Sonko gekoppeld. De jonge Zweed vertegenwoordigt volgens het algoritme van FootballTransfers momenteel een Expected Transfer Value (xTV) van vier miljoen euro. Hij is daarmee de op één na meest waardevolle speler van Häcken, kort achter verdediger Valgeir Lunddal Fridriksson.

Sonko, die zijn roots in Gambia heeft liggen, laat ook op de Europese velden van zich horen. In tien duels in de kwalificatie voor de Champions League en de Europa League, en vier duels in de poulefase van laatstgenoemd Europees toernooi, wist hij drie goals en een assist te noteren. In de Europa League staat Häcken overigens troosteloos onderaan in groep H, met geen enkel punt na vier duels.

Nog geen oproep
Sonko kwam in de afgelopen jaren in totaal tot negen interlands voor diverse jeugdelftallen van Zweden. Het wachten is nu op een oproep voor de nationale ploeg en volgens verschillende media in het Scandinavische land is dat slechts een kwestie van tijd. Het lijkt daarnaast ook niet lang meer te duren voordat Sonko een stap hogerop gaat maken, zo klinkt het in Zweden.

De aan Ajax gelinkte Sonko kan wellicht bij een ploeggenoot bij Häcken informatie inwinnen over Ajax. De inmiddels 34-jarige Tobias Sana droeg tussen 2012 en 2015 namelijk 23 keer het shirt van de Amsterdamse club, om zijn loopbaan daarna te vervolgen in zijn thuisland bij Malmö FF.

Sonko is bij Ajax wellicht de opvolger op de lange termijn van Steven Bergwijn. De multifunctionele vleugelaanvaller geniet interesse uit Saudi-Arabië, terwijl ook enkele clubs uit de Premier League hem in de gaten houden. Bergwijn lijkt Ajax in januari voor het juiste bedrag te mogen verlaten. John van 't Schip heeft met Carlos Forbs en Mika Godts overigens al enkele alternatieven in huis.

Vind jij Momodou Sonko goed genoeg voor Ajax?

Meer nieuws

De 15 namen die Kylian Mbappé kunnen opvolgen bij Paris Saint-Germain
4
VZ Team van de Week: Steven Bergwijn blinkt eindelijk weer uit bij Ajax
24
Bas Nijhuis zorgde zelf voor de seponering van zijn net uitgedeelde rode kaart
7
VZ Kort: Jesse Marsch gaat als bondscoach naar het WK 2026
77
Liverpool geeft zege na blunder van Emi Martínez en goal van Gakpo tóch nog weg
21
FC Barcelona maakt geen fout en neemt plek twee over van Girona
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties